Almere heeft miljoenen nodig voor renoveren van oude schoolgebouwen

Almere bestaat 45 jaar en heeft nu voor het eerst te maken met schoolgebouwen die gerenoveerd of volledig vervangen moeten worden. De gemeente moet dan ook voor de komende dertig jaar honderden miljoenen investeren in verouderde en nieuwe schoolgebouwen. Dit meldt Omroep Flevoland. 

Ook het aantal inwoners in bepaalde woonwijken groeit nog steeds, daar moeten nieuwe scholen bijgebouwd worden. De totale kosten kunnen oplopen tot 770 miljoen euro. 

Aanslag financiën

De gemeente is zelf verantwoordelijk voor de bouw en het onderhoud van de scholen, maar alle bijkomende kosten zorgen wel voor een grote aanslag op de gemeentelijke financiën. Almere gaat nu dan ook onderzoeken hoe de gemeente dit de komende jaren allemaal kan gaan betalen.

Gerenoveerd of vervangen

De komende vijftien jaar worden 23 basisscholen gerenoveerd of vervangen. De scholen staan in de Stedenwijk, Molenbuurt, Almere Haven, Danswijk en Parkwijk. Ook twee middelbare scholen staan op het ‘to-do lijstje’. Er is al geld gevonden voor het vervangen van de scholen in de Stedenwijk en voor één middelbare school. Voor de andere scholen is er nog geen budget.

Door: Nationale Onderwijsgids