Prinses Beatrix bezoekt opnieuw Molenviergang samen met schoolklas

Op vrijdag 1 oktober bracht Prinses Beatrix een bezoek aan de gerestaureerde Putmolen in Aarlanderveen. Zij opende tijdens het bezoek het nieuwe maalseizoen. Dit meldt SCOPE scholengroep. 

Het was niet de eerste keer dat de prinses een bezoek aan de Molenviergang aflegde, ook in 1977 bezocht zij de molen. En net als in 1977 waren de kinderen van De Viergang aanwezig.

Grote verrassing

Het was een grote verrassing voor de kinderen en het team van De Viergang. Op dinsdag voor het bezoek hoorden zij dat de prinses Aarlanderveen zou gaan bezoeken. In groep 1-2-3 ontstond er al snel een gesprek: “Wie is de prinses? Wat zou ze komen doen?” maar ook: “Hoe komt ze dan hier? Met het vliegtuig? Op de fiets? Met de auto? En rijdt ze zelf?” Duke uit groep 4-5-6 was ontzettend trots want Prinses Beatrix zou bij hem in Het Oude Rechthuis haar bezoek starten.

Zeer belangrijke taak

Met vlaggen, en helaas ook paraplu’s, werd de prinses ontvangen bij de molen. Hessel uit groep 5 had een zeer belangrijke taak, hij mocht de prinses bloemen overhandigen. 

Door: Nationale Onderwijsgids