Normal_pexels-anny-patterson-1008357

Zomerkampen zitten dit jaar stampvol. Ondanks de explosieve groei van het aantal coronabesmettingen, blijft het aantal annuleringen uit. Kamporganisaties vragen zich wel af hoe ze hun kampkinderen en medewerkers ertegen kunnen beschermen. Dit meldt NOS.

Vorig jaar, tijdens de eerste zomer met corona, gingen er ruim 300.000 kinderen naar een zomerkamp. Ook in 2021 zijn de kampen onverminderd populair. Bij zomerkampaanbieder Vinea zijn er dit jaar 20 procent meer aanmeldingen binnengekomen dan in voorgaande jaren. In januari had de Friese zeilschool Pean al voldoende aanmeldingen voor een vol kamp.

Nu het aantal coronabesmettingen sinds enkele weken weer toeneemt, zijn ouders meer bezorgd. Ze willen van de zomerkampen weten hoe zij besmettingen voorkomen en of ze na kamp nog op vakantie kunnen.

Besmettingen

Annuleringen zitten er echter niet veel tussen, tenzij een familie besmet is met corona of iemand in contact is geweest met een besmet persoon. Kampleiders zeggen soms ook af omdat ze het coronavirus hebben opgelopen. Branchevereniging Steunpunt Kindervakanties houdt het hart vast, want als er onvoldoende leiding beschikbaar is, kunnen de kampen niet doorgaan. Dat is nog even afwachten dus.

Door: Nationale Onderwijsgids