Aftrap grootste online escaperoom van Nederland op Rotterdamse basisschool

Bijna 75.000 leerlingen van 21.131 basisscholen (groep 7 en 8) en 462 voortgezet onderwijsscholen (klas 1 en 2) beginnen op maandag 31 mei aan de grootste online escaperoom van Nederland. Tijdens de spannende game worden leerlingen uitgedaagd om hun digitale vaardigheden in te zetten en tegelijkertijd kunnen ze ontdekken hoe technologie helpt bij klimaatverandering. Dit meldt UpgradeNL.

Tijdens de escaperoom-les ontdekken leerlingen hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld. Nikki is een tienermeisje met een bijzondere missie: zij wil de eerste zijn die een klimaatneutrale wereldreis van 40.000 km op een zeilboot maakt. Dit wil zij bereiken met de hulp van duizenden kinderen van haar leeftijd: om de wereld rond te zeilen, moeten Nikki en haar team van helpers erachter komen hoe de boot in beweging te houden met groene energie en AI, navigatie en communicatie kunnen lastig zijn zo ver van de kust, en dan is er altijd het risico van een storm. De nieuwste technologie, digitale tools en high tech food worden ingezet en alle leerlingen helpen Nikki om haar missie te volbrengen.
 

Eerste les in Rotterdam

De lancering van de grootste online escaperoom is bij basisschool De Bavokring in Rotterdam op maandag 31 mei van 9.30 tot 11.00 uur. Hier zal het startschot worden gegeven voor de landelijke actie.
 

De grootste online escaperoom in het onderwijs

Digitale en technische skills zullen in de toekomst steeds belangrijker worden. Het is dan ook van belang dat er in het onderwijs meer aandacht is voor de kansen en mogelijkheden van technologie. Daarom bundelen UpgradeNL, Jet-Net & TechNet en FutureNL hun krachten met deze actie die wordt georganiseerd tijdens de Dutch Technology Week (31 mei tot en met 5 juni). Aanmelden kan nog steeds: www.degrootsteescaperoom.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids