1.500 Rotterdamse kinderen die in armoede opgroeien krijgen winterpakket

Deze maand krijgen 1.500 Rotterdamse kinderen die in armoede opgroeien een ‘Winterpakket’. Dit is een initiatief van de gemeente Rotterdam en Stichting Samen voor alle Kinderen. Het Winterpakket heeft als doel om kinderen perspectief te bieden in deze moeilijke tijd. Dit meldt de gemeente Rotterdam.

Het Winterpakket helpt de kinderen om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. De inhoud is zeer divers: van knutselspullen, een voetbal en klei tot een Pathé-Thuis-bon waarmee je thuis een bioscoopfilm kunt kijken. De spullen zijn gericht op sport, spel, knutselen, gezamenlijke en gezellige activiteiten die zowel binnen (bijvoorbeeld koken) als buiten (zoals een speurtocht in de omgeving) kunnen worden ondernomen.

Drie soorten pakketten

Kinderen van vier tot en met twaalf jaar komen in aanmerking voor een pakket. Er zijn drie verschillende soorten Winterpakketten, waardoor een vierjarige niet hetzelfde pakket krijgt als een twaalfjarige. In ieder pakket zit bijvoorbeeld een boek, maar dit boek is afgestemd op de leeftijd van de ontvanger.

Winterpakket aanvragen

In totaal worden er 1.500 pakketten verspreid. Deze kunnen worden aangevraagd door iedereen die werkt met kinderen uit deze doelgroep, zoals mensen die werkzaam zijn in de jeugdzorg of het onderwijs. Maar ook vrijwilligers van lokale particuliere initiatieven kunnen het pakket aanvragen voor kinderen in hun werkgebied. Tot 18 december worden de Winterpakketten uitgedeeld. Werk jij met Rotterdamse gezinnen/kinderen die in armoede leven of in kwetsbare situatie zitten? Dan kun jij hen kosteloos verblijden met een Winterpakket. Vraag hier het Winterpakket aan.

Door: Nationale Onderwijsgids