Vijf leuke coronaproof activiteiten voor kinderen tijdens de herfstvakantie

In de regio Noord is de herfstvakantie al begonnen, en de regio’s Midden en Zuid zijn volgende week aan de beurt. Verveling ligt op de loer nu kinderen dit jaar al zo veel thuis hebben gezeten door de coronacrisis. Nu het aantal besmettingen weer oploopt is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de maatregelen in acht te nemen, maar er zijn ook nog steeds leuke, coronaproof activiteiten die je samen met je kinderen kunt ondernemen. Wij zetten er vijf op een rijtje!

Bezoek een museum in de buurt

De meeste musea zijn gewoon open en ze organiseren vaak ook nog eens speciale activiteiten tijdens de herfstvakantie. Kaartjes voor een tijdvak reserveren is momenteel bij alle musea verplicht, dus plan je bezoek goed! Op www.museum.nl staat een overzicht van musea in Nederland, met een handig ‘kids proof!’ label voor de musea die leuk en geschikt zijn voor kinderen. Daarnaast kun je op www.museumkids.nl een lijst met specifieke herfstvakantie-activiteiten van musea vinden. Leuk en leerzaam voor het hele gezin!
 

Cinekid Festival

Ook dit jaar vindt het kinderfilmfestival Cinekid gewoon weer plaats, tot en met 23 oktober. In bioscoopzalen op tien verschillende locaties door het land kunnen kinderen leuke of boeiende films en series bekijken. Het gaat in totaal om 50 speelfilms, 150 korte films en 25 series waarvan 100 premières uit 40 landen. Voor wie toch liever thuis blijft is er ook wat verzonnen: door middel van livestreams kunnen kinderen ook vanuit huis een feestelijke première bijwonen.
 

Klimbos Gooi Eemland

Klaar met thuiszitten en wil je liever buiten even lekker uitrazen met de kinderen? Plan dan een bezoek aan Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche. Het klimbos, gelegen op de Utrechtste Heuvelrug, kent tien verschillende routes en is een heus klimparadijs. Met verschillende moeilijkheidsgraden en hoogtes van 2 tot wel 22,5 meter is dit voor alle leeftijden (vanaf zeven jaar) een leuk uitje. Vorig jaar won het klimbos een zilveren award voor ‘Leukste uitje van Utrecht’ van de ANWB. Zeker de moeite waard dus!
 

Speurtochten van OERRR

Een fijne (bos)wandeling is altijd leuk, maar je kunt er voor de kinderen nog net een schepje plezier bovenop doen met één van de speurtochten van OERRR. Bij de bezoekerscentra van Natuurmonumenten in het hele land kun je deze speurtochten en gps-routes vinden, maar op de website van Natuurmonumenten kun je al uitzoeken of er bij jou in de buurt een leuke speurtocht te doen is. In het bos, in de duinen – overal is wel wat leuks te vinden.
 

De Betovering – Internationaal kunstfestival voor de jeugd

Van 16 tot en met 24 oktober vindt dit jaar Festival De Betovering weer plaats in Den Haag. Dit internationale kunstfestival voor de jeugd biedt theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater voor kinderen tot en met twaalf jaar. Ook aan dove, slechthorende of anderstalige kinderen is gedacht met het programma No Dutch Required, en er zijn relax-performances voor kinderen die snel overprikkeld raken. Overal wordt rekening gehouden met de veiligheidsvoorschriften, en voor alle programmaonderdelen bestaat een alternatief voor als de maatregelen weer aangescherpt worden.


Door: Nationale Onderwijsgids