Week van de Mediawijsheid dit jaar in teken van digitale balans

De Week van de Mediawijsheid vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 13 november en staat volledig in het teken van digitale balans. De jaarlijkse bewustwordingscampagne over kritisch en actief omgaan met media stelt dit jaar de vraag: hoe beïnvloedt jouw mediagebruik jouw leven? En hoe kun je media gebruiken om gezond te blijven en het beste uit jezelf te halen? Dit meldt Mediawijzer.

“Vaak denken mensen bij media en gezondheid aan meer of minder schermtijd”, aldus Mary Berkhout-Nio, programmadirecteur Netwerk Mediawijsheid. “Maar in de Week van de Mediawijsheid kijken we verder dan dat. Media hebben ons zo ontzettend veel te bieden. Wat haal jij eruit voor jezelf? Waar helpen media je bij en wanneer heb je er juist last van? Vooral nu zo’n groot deel van het dagelijkse leven via digitale media plaatsvindt, kun je je afvragen: wat betekent dit voor mijn mentale en lichamelijke gezondheid?”

Zelftest

Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid is er een zelftest ontwikkeld voor jongvolwassenen, die hen laat nadenken over hun persoonlijke digitale balans en hun behoeften daarin. De zelftest is vanaf 6 november beschikbaar op de www.digitale-balans.nl. Verder worden er door het hele land (online) activiteiten georganiseerd en strijden duizenden leerlingen van groep 7 en 8 met hun klassen om de titel ‘meest mediawijze klas van Nederland’ in de serious game MediaMasters.

Voor meer informatie en het volledige programma, zie de website van de Week van de Mediawijsheid.

Door: Nationale Onderwijsgids