Jonge Akademie wil met strip onderzoekend leren stimuleren voor groep 7 en 8

De Jonge Akademie presenteert tijdens de Kinderboekenweek een spannende strip! In De scarabee en de geheimzinnige ziekte onderzoekt een vriendengroep de herkomst van een geheimzinnig virus. De strip brengt kinderen in groep zeven en acht in aanraking met diversiteit in de wetenschap en draagt spelenderwijs bij aan vaardigheden als begrijpend lezen en onderzoekend leren. Dit meldt De Jonge Akademie.

Olivier is ziek geworden na een museumbezoek. Wat is er aan de hand? Komt het door de geheimzinnige vondst die hij daar gedaan heeft, of is het toch een virus? Op weg naar de oplossing van het raadsel, ontmoeten zijn vrienden allerlei wetenschappers: van viroloog tot dataspecialist.
 
De scarabee en de geheimzinnige ziekte is gemaakt door De Jonge Akademie en striptekenaar Eva Hilhorst. De Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen heeft hier lesmateriaal bij ontwikkeld. Het stripverhaal en de opdrachtkaarten zijn gericht op leerlingen van groep 7 en 8. Beide zijn gratis te bestellen voor scholen in heel Nederland.
 

Over De Jonge Akademie

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap, wetenschapsbeleid en wetenschapscommunicatie. De Jonge Akademie functioneert zelfstandig binnen de KNAW, met een eigen werkplan en verantwoordelijkheid voor haar activiteiten en standpunten. Samenwerking is er vooral op het gebied van advisering en projecten.
 
Door: Nationale Onderwijsgids