Media Ukkie Dagen: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’

Dit jaar vinden voor de negende keer de Media Ukkie Dagen plaats. Van vrijdag 27 maart tot en met vrijdag 3 april ligt de focus op het mediagebruik van jonge kinderen van 0 tot en met 6 jaar. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2020 is: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’. Dit meldt Media Ukkie Dagen.

“Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor mijn kind? Wanneer kies ik voor spelen met een beeldscherm, of juist even zonder? Wanneer laat ik mijn kind alleen en waar beleven we juist samen plezier aan?” Tijdens de Media Ukkie Dagen worden de vragen van ouders en opvoeders over opvoeden met media beantwoord. Ze krijgen tips en tools om samen met hun kind veilig én leuk aan de slag te gaan met media. Het thema is daarom: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’. 
 

Professionals

Ieder jaar spelen bibliotheken, mediacoaches, CJG’s, kinderdagverblijven en basisscholen een belangrijke rol tijdens de Media Ukkie dagen. Zij organiseren activiteiten of gaan samen met de ukkies aan de slag met media. Ook dit jaar worden organisaties opgeroepen om samen aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid in de opvoeding en ouders en opvoeders te helpen bij hun vragen over mediagebruik.
 
De campagne Media Ukkie Dagen is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid. Het netwerk heeft tot doel om de mediawijsheid van kinderen van 0 tot 18 jaar te bevorderen, met speciale focus tijdens de Media Ukkie Dagen op jonge kinderen van 0 tot en met 6 jaar, hun ouders en professionele opvoeders.
 
Door: Nationale Onderwijsgids