Ouders van Nu is petitie begonnen voor structurele onderwijsinvesteringen

Om het kabinet aan te sporen structureel te investeren in zowel het primair als voortgezet onderwijs, heeft het tijdschrift Ouders van Nu een petitie online gezet. De petitie wordt op 30 januari, de eerste dag van de onderwijsstaking, aan het kabinet gegeven. Dit melden Ouders van Nu en de Algemene Onderwijsbond (AOb). 

Volgens het tijdschrift maken ouders zich steeds meer zorgen over de kwaliteit van het onderwijs. Dit komt onder meer doordat klassen wegens het lerarentekort naar huis gestuurd worden, doordat scholen nadenken over een vierdaagse lesweek en doordat er regelmatig onbevoegde docenten lesgeven. Afgelopen maandag werd daarom de campagne ‘Goed onderwijs: ik teken ervoor’ gestart. Dezelfde dag werd deze al meer dan driehonderd keer ondertekend. 
 
Hilde Tholen, hoofdredacteur van het tijdschrift, vertelt dat namens alle ouders op deze manier duidelijk gemaakt wordt dat de overheid iets aan het lerarentekort moet doen. Naast het ondertekenen van de petitie, wordt aan ouders gevraagd met hun kind een handje te tekenen. Samen met deze ‘handtekeningen’ van de kinderen zal de petitie aan het kabinet worden aangeboden. 
 
De AOb steunt de petitie van de ouders. De bond begrijpt dat een staking voor ouders vervelend kan zijn, maar laat weten dat het tekort nog vervelender is. “We staken juist voor de kinderen”
 
Door: Nationale Onderwijsgids