Rabobank en gemeente Venray gaan samenwerken in project Gezonde scholen
Het doel van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) is dat jongeren meer bewegen en gezond eten. 
Op verschillende plekken in de gemeente Venray ontstaan hiervoor initiatieven, zo ook bij de basisscholen. Gisterenmiddag ondertekenden wethouder Anne Thielen en Frédy Fredriks, manager van Rabobank Horst Venray de samenwerkingsovereenkomst ‘de Gezonde School’. Dit meldt gemeente Venray.
Een Gezonde School is een school die structureel aandacht besteedt aan gezondheid aan de hand van vier Gezonde School-pijlers: gezondheidseducatie, fysieke en sociale omgeving, signaleren en beleid. De Gezonde School-aanpak helpt scholen hierbij te werken aan gezondheid en een gezonde leefstijl van leerlingen. Wethouder Anne Thielen: “Bij een gezonde opvoeding en levensstijl kunnen scholen een belangrijke rol spelen. Met dit project gaan onze basisscholen bewust met deze thema’s aan de slag en worden ze daarbij vanuit diverse hoeken ondersteund.”
 

JOGG en de Rabobank

In 2018 is Rabobank Horst Venray aan de slag gegaan met een nieuwe maatschappelijke agenda genaamd “Samen voor de gezondste regio”. Een van de aandachtsgebieden van Samen voor de Gezondste Regio 2025 is de ‘Verbinding met onze jeugd’. 
 
“Rabobank Horst Venray draagt graag bij aan het bevorderen van een gezonde en vitale levensstijl. Ook JOGG Venray vindt dit belangrijk en daarom trekken wij hier graag samen in op”, aldus Frédy Fredriks. Gezamenlijk doel is dat alle basisscholen in de gemeente Venray binnen drie jaar het Gezonde Schoolvignet voeding en/of bewegen behalen. Elke school die aan de slag wil met dit certificaat krijgt daarvoor 15 uur ondersteuning. Deze ondersteuning wordt geboden door een Gezonde School expert. De scholen die aan de slag gaan met het thema voeding ontvangen vanuit de Rabobank een lespakket met smaakleskisten. Alle scholen starten met een kick-off en sluiten af met een gezond feestje. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids