Logo_logo__unicef

Vandaag vindt het (Y)our Rights Festival plaats om te vieren dat het Kinderrechtenverdrag precies 30 jaar bestaat. Het festival begint om 14 uur in de Hooglandse Kerk in Leiden. Het wordt georganiseerd door UNICEF Nederland in samenwerking met de gemeente Leiden en de Universiteit Leiden. Het festival is bedoeld voor 13 jaar en ouder. Dit meldt Unicef.

Al sinds 1989 zijn de rechten van kinderen en jongeren internationaal vastgelegd in 54 artikelen. Daaronder valt het recht op onderwijs, bescherming, gezond opgroeien, en ook het recht om gehoord te worden. Maar hoe geef je eigenlijk je mening? En hoe kun je echt naar iemand luisteren? UNICEF organiseert de hele maand november workshops en op verschillende plekken in Nederland. Vandaag is in Leiden het grote evenement voor jongeren en volwassenen. 
 

Je mening uiten


Ruim 200 jongeren en 200 volwassenen leren en ervaren vandaag in de Hooglandse Kerk in Leiden samen hoe je je mening vormt en uit. Ze doen dat met workshops en voorstellingen van zangeres Trijntje Oosterhuis, presentator Klaas van Kruistum, prinses Laurentien, acteur Frank Lammers, kindercorrespondent Tako Rietveld, tv-presentatrice Milouska Meulens, Ralph & Claude van The Voice Kids, kinderrechtenprofessor Ton Liefaard en vele anderen.  

 

Grootste Kinderrechtenles Ooit

 
Niet alleen in Leiden wordt gevierd dat kinderrechten al zolang bestaan. Duizenden basisschoolleerlingen in heel Nederland doen mee aan de 's Werelds Grootste Kinderrechtenles Ooit, samen met leerlingen van Beijing tot New York, van Zuid-Afrika tot Moskou. In Den Haag geeft tv-presentatrice en UNICEF-ambassadeur Nicolette van Dam, de les over Kinderrechten aan circa 150 kinderen in het Vredespaleis. Daar treedt ook Kinderen voor Kinderen bij op.
 
Door: Nationale Onderwijsgids