Logo_tilburg

PET-flesjes liggen vaak op straat en in de natuur. Dat is slecht voor het milieu en draagt niet bij aan een fijne leefomgeving. Basisschool Den Bijstere in Tilburg  trapt deze week af met deelname aan het project vanPETnaarPRETmetLED. Zij gaan een hanglamp maken van 100% gerecyclede flesjes. Dit meldt gemeente Tilburg.

Scholen kunnen zich nog steeds opgeven voor het project, een initiatief van de Genietgroep. Het project maakt mensen, vooral kinderen, ervan bewust dat afval de nieuwe grondstof is. Dat gebeurt door te laten zien dat je een eigen lamp kunt maken met petflesjes.  
 
Het is een uniek project om eigen petflesjes te recyclen. Samen met de kinderen maken de mensen van de Genietgroep in 3 stappen een ontdekkingstocht om hun eigen PET-flesjes te recyclen. Na de aftrapworkshops met informatie over recyclen, de rol van techniek en wat allemaal mogelijk is met creativiteit, volgt een ‘Recycle’-dag waarbij kinderen zelf aan de slag gaan. Als afsluiting is de onthulling van de schoolhanglamp die gemaakt is van eigen petflesjes. De gemeente Tilburg maakt het mogelijk om dit project kosteloos aan te bieden aan de basisscholen in Tilburg.
 

VanPETnaarPRET

VanPETnaarPRET wil op een positieve interactieve manier zoveel mogelijk mensen, vooral kinderen, bewust maken dat afval (in dit geval lege petflesjes) de grondstof is voor toekomstig nieuwe producten. De aanpak kenmerkt zich door de combinatie van vertellen, laten zien en vooral doen. Thema’s als duurzaamheid, techniek, gezondheid en creativiteit hebben hierin een plek. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids