Normal_natuur__po__so__vo__buiten_spelen__onderzoeken

Afgelopen maandag startte een nieuwe school in Eindhoven: Het Vasteland. De kleinschalige staatsvrije school volgt de uitgangspunten van de antroposofie. Het is een particuliere school zonder overheidssubsidie. Gevolg daarvan is dat ouders drieduizend euro per kind per jaar moeten betalen. Dit meldt omroep Brabant. 

Uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) blijkt dat het aantal particuliere basisscholen in Brabant de afgelopen vier jaar gestegen is. Voor elk kind moet daarvoor drieduizend euro per jaar worden betaald. Wouter Weerman en Carolien Martens zijn docenten van de school. Volgens hen is het geen reden een kind niet aan te nemen wanneer de ouders het bedrag niet kunnen betalen. "Crowdfunding of extra bijdrages van andere ouders moeten het dan toch mogelijk maken", laat Weerman weten. 
 
De docenten zijn van mening dat ze de kinderen alle noodzakelijke vaardigheden bijbrengen. De kinderen volgen onderwijs dat verbonden is met de natuur en dat vrij is van overheidseisen, regels en toetsen. Op een spelende manier wordt taal- en rekenonderwijs gegeven. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids