Normal_slob__onderwijs__minister

Er komt mogelijk toch een islamitische basisschool in Vlissingen. De gemeente veegde plannen hiervoor in juni van tafel omdat de basisschool niet genoeg leerlingen zou kunnen trekken. Stichting Islamitisch Primair Onderwijs (SIPO) is het hier echter niet mee eens en gaat tegen die beslissing in beroep bij het ministerie van onderwijs. Dit meldt Omroep Zeeland.

Volgens de gemeente Vlissingen zou de islamitische basisschool het vereiste leerlingenaantal niet kunnen halen. Prognoses die waren gemaakt door de Vereniging van algemeen Bijzondere Scholen (VBS) werden daarmee aan de kant geschoven.
 
Daar is SIPO het niet mee eens. De stichting heeft in haar prognose rekening gehouden met leerlingen uit aangrenzende gemeenten zoals Middelburg. Uit ervaringen in Brabant is gebleken dat “ouders best veel moeite willen doen om hun kind een islamitische school te laten bezoeken.” Hiermee heeft een islamitische school vaak een regionale betekenis. 
 
SIPO klopt daarom aan bij het ministerie van onderwijs om bezwaar te maken de beslissing van de gemeente Vlissingen. Stelt de minister de stichting nog voor 1 januari in het gelijk, dan moet Vlissingen alsnog voor een gebouw en financiële middelen zorgen voor de school.
 
Door: Nationale Onderwijsgids