Normal_rss_entry-170485

De eerste aflevering van het tweede seizoen van De Luizenmoeder heeft zondagavond 3.965.000 kijkers getrokken. Dat is ruimschoots een nieuw record voor de serie, meldt de Stichting KijkOnderzoek. De belevenissen van Juf Ank (Ilse Warringa), schooldirecteur Anton (Diederik Ebbinge) en moeder Hannah (Jennifer Hoffman) op basisschool De Klimop bleken vorig jaar ook al een kijkcijferkanon. 

De populaire serie rond de perikelen op de basisschool De Klimop groeide vorig jaar al uit tot het televisiesucces van NPO 3. Dat begon met minder dan een miljoen kijkers op de tv, maar bij de vierde aflevering werd een hoogtepunt bereikt met bijna 3,5 miljoen kijkers. Daarna bleef het aantal kijkers schommelen rond de 3 miljoen.

In de nieuwe reeks keren de vertrouwde gezichten terug en zijn er ook enkele nieuwkomers. Zo spelen Walid Benmbarek en Dunya Khayam het koppel Amir en Esma, wier zoontje Ahmed op de school komt. In het nieuwe schooljaar op De Klimop is Hannah benoemd tot klassenmoeder en is juf Ank met haar leerlingen overgegaan naar groep 4. Verder treedt er een nieuw veiligheidsbeleid in werking, ontstaat er commotie over het kerst- en paasfeest en neemt juf Helma afscheid.

Door: ANP