Logo_logo__nieuw__nationaal_schoolontbijt

De 15e editie van Het Nationaal Schoolontbijt wordt een bijzonder jubileumfeest. Ruim 550.000 kinderen gaan in de week van 6 tot en met 10 november gezond ontbijten op zo'n 3.000 basisscholen en meer dan 265 stadhuizen. En ze leren met nieuw lesmateriaal meer over die gezonde start van de dag. Allemaal onder de noemer 'Gezond ontbijten is geen kunst!'. Dit meldt Gezonde School.

Ook dit jaar heeft het Nationaal Schoolontbijt brede steun van belangrijke partijen: het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt officieel ambassadeur van Gezonde School.

Het Nationaal Schoolontbijt is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie in brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Bakkers, supermarkten en verschillende partners maken dat samen mogelijk. Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Meer informatie op www.schoolontbijt.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids