Normal_kind_leerproblemen_leren_lezen_boek_leesprobleem_motivatie

Donderdag 16 november aanstaande organiseert het ECNO de jaarlijkse conferentie voor het primair onderwijs. Dit jaar is het thema 'Taal, lezen en rekenen: wat werkt echt?' De conferentie vindt plaats in Groningen en is bedoeld voor leerkrachten in het basisonderwijs, intern begeleiders, remedial teachers, middenmanagers, ambulant begeleiders, schoolleiders, bovenschoolse managers en coördinatoren van een samenwerkingsverband. Dat meldt het ECNO.

Het plenaire ochtendprogramma bestaat uit een inleiding en twee masterclasses gegeven door Gert Rijlaarsdam en Jelle Jolles. Het middagprogramma bestaat uit twee workshoprondes met een keuze uit 10 inspirerende workshops in elke ronde. De bijeenkomst vindt plaats in het Congres- en vergadercentrum van het Hampshire Hotel in Groningen. 

Deelnemers aan de conferentie krijgen eerst een inleiding, waarna zij via masterclasses en workshops inzichten krijgen over taal, rekenen en lezen. Bovendien worden er na elke worshop of presentatie concrete adviezen gegeven voor de praktijk. De conferentie is eveneens bedoeld om netwerken en andere nuttige contacten op te doen. 

De masterclassses en workshops worden gegeven door enthousiaste deskundigen, die realistische oplossingen aanbieden op het gebied van taal-, lees- en rekenonderwijs. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn effectief rekenonderwijs, close reading, taalonderwijs aan nieuwkomers, zwakke lezers motiveren tot lezen, digitale geletterdheid en tot slot leesgebrip. 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van het ECNO.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids