Normal_smartphone_telefoon_instagram_social_media

De zomervakantie loopt ten einde. Leerlingen in Midden-Nederland zitten zelfs al weer een paar dagen in de klas. Dat betekent dat het ook bijna weer tijd is voor de Week Tegen Pesten. Dit jaar is het thema Online Pesten. Pak 't aan!. De anti-pestweek duurt van 18 tot en met 22 september en heeft als doel ervoor te zorgen dat klassen en scholen met elkaar een goede start maken voor een fijn en veilig schooljaar. Dit meldt stichting School & Veiligheid.

De Week Tegen Pesten wordt steevast aan het begin van het schooljaar georganiseerd. Veel leerlingen gaan dan naar een andere klas met wellicht ook nieuwe gezichten. Vanuit de gedachte 'een goed begin is het halve werk' staat de themaweek stil bij hoe je met elkaar omgaat om zo vanaf het begin een fijne en veilige sfeer in de klas en op school te creëren.

Voor de Week Tegen Pesten zijn er speciale (les)materialen en online tools beschikbaar die docenten kunnen gebruiken om op hun eigen manier invulling te geven aan het onderwerp. Op www.weektegenpesten.com staat hoe scholen mee kunnen doen aan de anti-pestweek. Daar zijn ook de lesmaterialen en tools te vinden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids