Logo_logo-kinderboekenweek-1024x1024

Gisteren is de Kinderboekenweek traditioneel geopend met het Kinderboekenbal. Op het bal werd de Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, uitgereikt aan Anna Woltz voor haar kinderboek Gips. De Kinderboekenweek heeft dit jaar als motto 'Voor altijd jong!' en duurt nog tot en met zondag 16 oktober. Dat meldt Stichting CPNB.

Tijdens de 62ste editie van de Kinderboekenweek staan opa's en oma's centraal. Het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar, getiteld 'Oorlof en vriendschap!', is geschreven door Dolf Verroen en geïllustreerd door Charlotte Dematons. Floor Rieder maakte het speciale Prentenboek van de Kinderboekenweek  'Waar is Ludwig?'

Auteurs en illustratoren reizen de komende tien dagen door het land om bibliotheken, boekhandels en scholen te bezoeken. Op de laatste dag van de Kinderboekenweek kunnen kinderen uit heel Nederland van 10.00 tot 16.00 uur op de stations Arnhem Centraal, Breda en Amsterdam Centraal terecht voor de 2e Nationale Kinderboekenruil. Midden in de stationshal kunnen ze, met de hulp van de bibliothecarissen van de lokale openbare bibliotheken, hun boeken ruilen bij ‘levende’ boekenkasten. Zowel Dolf Verroen als Floor Rieder ruilen die dag om 14.00 uur hun favoriete boek in de stationshal van Amsterdam, waarmee de Kinderboekenweek officieel wordt afgesloten. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids