Normal_rss_entry-25494

(ANP) - De Vensterschool in het Friese Noordwolde besteedt maandag aandacht aan de dood van de ouders van twee leerlingen. De lichamen van een 34-jarige vrouw en een 41-jarige man zijn zaterdag gevonden in een huis in het dorp Zandhuizen. Hoe de twee om het leven zijn gekomen, is nog niet duidelijk.

Op de website stelt de basisschool zeer verslagen te zijn door het voorval. "Daarbij zijn beide ouders van twee van onze leerlingen door een nog onbekende oorzaak om het leven gekomen. Vanaf maandag zal er in de betreffende groepen op gepaste wijze aandacht besteed worden aan deze gebeurtenis.'' Ook komt er een herdenkingsplek en een condoleanceregister.

De politie gaat zondag verder met het onderzoek. "We houden met alle scenario's rekening", zei een woordvoerder zaterdag nog. De politie trof binnen de twee lichamen aan, terwijl de twee kinderen van het stel buiten waren. Ze zijn opgevangen. De twee lichamen zijn zaterdagmiddag vanuit het huis aan de IJkenweg naar een ziekenhuis gebracht. De woning is in de nacht bewaakt.