Normal_klas__kinderen__po__so__groep__jongens__ict__laptop__tablet

Van vrijdag 20 november tot en met vrijdag 27 november staan de vestigingen van Bibliotheek Den Haag in het teken van de Week van de Mediawijsheid. In deze week gaan leerlingen van groep 7 en 8 van de Haagse basisscholen aan de slag met een thema over veilig omgaan met internet en sociale media met respect voor elkaar. Aan het eind van de week krijgen de leerlingen een diploma. Dat meldt gemeente Den Haag.

In de Week van de Mediawijsheid laten deskundigen de nieuwste technologische en digitale ontwikkelingen zien. In de vestigingen van Bibliotheek Den Haag zijn er activiteiten voor jong en oud. Zo maakt een mobiel FabLab een tour langs vier plekken in de stad. In zo'n FabLab kunnen mensen zelf hun creatieve ideeën uitwerken met nieuwe uitvindingen als de 3D-printer.

Behalve de activiteiten in de bibliotheek besteden ook verschillende basisscholen aandacht aan de 'Week van de Mediawijsheid'. Met het spel 'Mediamasters' leren kinderen veilig om te gaan met internet en sociale media. Voor peuters organiseert bibliotheek Haags Hout een peuterochtend met iPads.

© Nationale Onderwijsgids