Logo_001_food-image-1391605

Deze week werd Het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd waar 2.600 basisscholen aan deelnamen. Vanochtend is door burgemeester Jan van Zanen de 13e editie afgesloten. In totaal werden deze week 240 Burgemeestersontbijten georganiseerd. Veel van die burgemeesters betaalden symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Het voorlopige eindbedrag is 25.755 euro. Dat meldt Het Nationaal Schoolontbijt.

De cheque met het voorlopige bedrag van de donaties is overhandigd aan de directeur van de stichting Jocelyn Nassenstein. Ook volgende week komen er nog donaties binnen. “Met dit mooie bedrag kunnen we in december heel veel Nederlandse gezinnen met kinderen die in armoede leven een steuntje in de rug geven. We sturen meer dan 2.500 families een pakket met cadeaukaarten, waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen”, aldus Nassenstein.

Het Nationaal Schoolontbijt heeft als missie het ontbijtgedrag van basisscholieren te verbeteren. Om die reden heeft Het Nationaal Schoolontbijt de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

© Nationale Onderwijsgids