ipon award got it?!

AMERSFOORT - Got it?! Rekenen van de educatieve mediaspecialist ThiemeMeulenhoff is de winnaar van de IPON Award 2013 voor innovatie van het leren in de categorie 12 tot 18 jaar. De gedegen aanpak en de opzet waarin alleen dat geoefend wordt wat nodig is, gaven voor de vakjury de doorslag voor het toekennen van de IPON Award aan Got it?! Rekenen. Ook het docentendashboard is volgens de jury een belangrijk hulpmiddel, omdat dit het voor de docent goed mogelijk maakt om een individuele leerling te volgen en waar nodig verder te helpen.

“Wij zijn trots op deze IPON Award. Leerlingen zijn nu eenmaal verschillend. Met Got it?! kan iedere leerling op zijn eigen niveau en eigen manier maximaal presteren. Voor ons is dit een erkenning dat we op de goede weg zitten”, aldus Roel Bakker, directeur-uitgever ThiemeMeulenhoff.

Succes van Got it?!
Got it?! is een adaptieve en remediërende online toets- en oefenomgeving voor de doorlopende leerlijn taal en rekenen. Leerlingen uit het PO, VO en MBO kunnen zelfstandig en op hun eigen niveau (1F, 2F, 3F of 4F) in Got it?! werken om hun taal- en rekenniveau bij te spijkeren of te onderhouden. Leerlingen oefenen alleen dat wat nodig is om het juiste niveau te halen en te houden. Er staan niet alleen veel verschillende oefeningen, maar ook honderden filmpjes met extra uitleg voor de leerlingen klaar. De docent houdt de vorderingen van zijn leerlingen in de gaten via het docentendashboard en kan klassikaal ingaan op de gemeenschappelijke aandachtspunten. Met de Got it?! Rekenapp voor thuis (in Windows8) kan de leerling verder oefenen en aan zijn rekenniveau werken.

Sinds de start van dit schooljaar wordt Got it?! Rekenen gebruikt door 70.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs. In deze periode heeft Got it?! zich bewezen als effectieve leeroplossing die de docent in staat stelt om het beste uit elke leerling te halen.

IPON Awards: stimulans om te blijven ontwikkelen en innoveren voor het onderwijs
Doelstelling van de IPON Awards is te zorgen dat ICT-bedrijven, die zich richten op het onderwijs, worden bestempeld met een kwaliteitsmerk. Zo kan het onderwijs zien dat het bedrijf zich onderscheidt in innovatie, kwaliteit en originaliteit.

Meer informatie: www.got-it.nl

© Nationale Onderwijsgids