11 maart 2014 om 09:21
< 1 min lezen

Onderzoek horecastudenten leidt tot tips voor de horeca

MAASTRICHT - In opdracht van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben zes studenten van de Hotel Management School Maastricht onderzoek gedaan naar het verminderen van voedselverspilling. Daarover bericht de website van de KHN.

Het afstudeeronderzoek van de horecastudenten heeft geleid tot een aantal tips waardoor minder voedsel verspild kan worden. Daardoor zouden horecagelegenheden minder kosten kwijt zijn.

Om te beginnen moeten ze minder gerechten op de kaart zetten en de inkoop van ingrediënten beperken. Ook de mise-en-place behoeft meer aandacht.

Verder moet bijvoorbeeld bewuster worden gekeken naar de grootte van de porties, moet zuiniger worden omgegaan met supplementen en moet horecapersoneel bewust worden gemaakt van voedselverspilling.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres

Relevante artikelen

Alles van hbo
    • HBO

    Staatsbezoek richt zich op journalistiekonderwijs in Tilburg

    Vandaag om 15:39
    • HBO

    Kwart van de jongeren één keer per maand online buitengesloten

    Vandaag om 09:35

Aankomende evenementen

22 Sep
Webinar ‘Burgerschapsbeleid in de praktijk’
  • Utrecht
24 Sep
Opleiding: Spanningen op school
  • Utrecht
24 Sep
Nederlands Congres Schoolaanwezigheid 2025
  • Gelderland