Normal_werk_werkzoekende_werkloos_arbeidsmarkt_solliciteren_vacatures

De tweede editie van het Continuous Learning-event van UWV en Microsoft gaat van start. Tijdens dit event op vrijdag 10 maart 2017 nemen 150 werkzoekenden met een ww-uitkering deel aan inspiratiesessies en workshops die hen helpen bij het vinden van een passende baan in de ict. Daarnaast kunnen werkzoekenden kennismaken met opleiders en werkgevers in de ict-branche. Dit meldt Microsoft.

Recent onderzoek van UWV wijst uit dat vraag en aanbod in de snel veranderende ict-branche niet goed op elkaar aansluiten, en het tekort aan vakmensen in de ICT- en techniekbranche nog jaren aanhoudt. In deze sectoren is onder andere behoefte aan programmeurs, systeemanalisten en systeemontwikkelaars. Met bijscholing kan deze krapte worden opgelost. Reden voor Microsoft en UWV om voor een tweede maal de handen ineen te slaan. Op de dag van het event wordt het UWV Factsheet ICT gepubliceerd, met daarin nieuwe feiten en cijfers over werkgelegenheid in de ict-branche.
 
Via inspiratiesessies en workshops kunnen deelnemers meer te weten komen over Cloud (Azure), Business Intelligence (BI) en ICT Security. Daarnaast kunnen werkzoekenden tijdens het event kennismaken met opleiders, zoals Global Knowledge, en werkgevers in de ict-branche, zoals Centric, het ministerie van Defensie en KPN. Deze kennismaking zal worden begeleid door Matchcare.
 
Het Continuous Learning-event vindt plaats op vrijdag 10 maart op de locatie van Microsoft Nederland te Schiphol. Het event begint met een inloop vanaf 9.15 uur en sluit met een netwerkborrel om 17.30 uur. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids