Normal_vrouw__rekenen__studeren__financieel__moeder__zorgen__studie

Vrouwen hebben meer last van werkstress, angsten en depressies dan mannen. Vrouwen tussen de 35 en 44 jaar ervaren vooral veel werkgerelateerde stress, zegt een Britse psychiater. Ook vrouwen in Nederland hebben er last van, met name door de versnipperde vrije tijd en de aanwezigheid van kinderen. Dat meldt RTL Nieuws.

Volgens de Engelse statistieken hebben vrouwen meer werkgerelateerde stress door de zorg voor hun kinderen en ouders. Ook voelen vrouwen vaker dan mannen de druk om zich te bewijzen, krijgen ze minder vaak promotie. Verschillende salarissen tussen mannen en vrouwen zijn nog steeds een punt waar vrouwen zich zorgen om maken. Vrouwen in Nederland ervaren bijna dezelfde problemen, zo blijkt uit een recent onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (CPB). Naast hun betaalde werk buitenshuis en onbetaald werk thuis zou de vrije tijd van vrouwen veel meer dan die van mannen in het teken staan van zorg voor het emotioneel welzijn van kinderen, familieleden en vrienden.

De Britse psychiater vindt dat werkgevers vrouwen flexibeler moeten benaderen en bovendien meer baanzekerheid moeten garanderen. Zelfs vrouwelijke managers lijken veel last te hebben van werkgerelateerde stress. Zij werken veel en genereren daardoor een belangrijk deel van het inkomen van hun huishouden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids