Normal_vacature

Het aantal ict-vacatures is in het tweede kwartaal van 2016 ten opzichte van het eerste kwartaal het hardst gestegen in Gelderland (6,8 procent). In Groningen nam het aantal vacatures juist af met 6 procent. Dat blijkt uit de ICT arbeidsmarkt kwartaalrapportage van iSense ICT Professionals, meldt Computable. 

Ook Overijssel en Utrecht kende een stevige daling: 3 procent. Gelderland lijkt de forsing stijging te danken aan Arnhem, waar het aantal ict-vacatures met liefst 20,7 procent toenam. Het vorige kwartaal kende Arnhem ook een forse stijging: 13 procent. Grote dalers zijn Den Haag (9,2 procent) en Utrecht (8,5 procent).

Vorig kwartaal nam het aantal ict-vacatures bij de politie toe, net als dit kwartaal. “In het eerste kwartaal van 2016 zagen wij 107 vacatures binnen deze branche. In het tweede kwartaal waren dit er 180, een stijging van maar liefst 68 procent”, laten de onderzoekers weten. “Ook in het onderwijs is dit kwartaal een substantiële stijging zichtbaar, hier werden 37 procent meer vacatures geplaatst.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids