Normal_us_navy_090807-n-3857r-019_plebes_from_the_u.s._naval_academy_receive_basic_martial_arts_instruction_during_plebe_summer_training

(Novum) - Bedrijven die hun werknemers gezonder en langer aan het werk willen houden kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Van projecten tot twintigduizend euro kunnen ondernemingen de helft vergoed krijgen. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma (PvdA) stelt hiervoor 22 miljoen euro beschikbaar uit het Europees Sociaal Fonds.

"Door de stijgende pensioenleeftijd en de vergrijzende beroepsbevolking is duurzame inzetbaarheid van werknemers een urgenter thema", licht Klijnsma woensdag toe in een verklaring. "Deze regeling biedt bedrijven de mogelijkheid om hun mensen productief, gemotiveerd en gezond aan het werk te houden."

Vooral het midden- en kleinbedrijf kan volgens de staatssecretaris een flinke stimulans gebruiken. Bedrijven mogen het geld ook gebruiken om te onderzoeken hoe medewerkers kunnen worden betrokken bij de betere organisatie van hun werk. Grotere bedrijven treffen al maatregelen om medewerkers langer en fitter aan het werk te houden.