NOG Onderwijsvacatures nieuws

Normal_pesten_online

De pijnlijke waarheid over sexting: volwassenen lopen constant twee stappen achter


Terwijl het in de media vooral gaat over sexting en de dramatische gevolgen ervan, zijn jongeren ondertussen alweer bezig met iets nieuws. Volwassenen lopen constant twee stappen achter en hebben nauwelijks een idee van wat er online speelt. Volgens ervaringsdeskundige Merel van Groningen (43) is dat de pijnlijke waarheid over de digitale (seks)...

Logo_cbs_logo

CBS: onderwijs heeft laagste vacaturegraad met 13 vacatures per 1000 banen


Het aantal banen in het onderwijs is in het tweede kwartaal van 2017 met 4000 gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal. Het aantal vacatures is ook toegenomen met 500. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_maandoverzicht

Maandoverzicht van het belangrijkste onderwijsnieuws van juli


Benieuwd naar het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand? Lees dan ons nieuwste maandoverzicht. De redactie heeft een selectie gemaakt van de belangrijkste nieuwsfeiten, waaronder groen licht voor de Amsterdamse islamitische school, schadevergoeding voor gemiste schoolfoto en de discussie rond de verengelsing van het hoger onderwijs.

Normal_rss_entry-98157

Flexibele werkplek leidt niet tot meer actie en inspiratie


Werknemers die op kantoor flexibele werkplekken krijgen, gaan niet vanzelf beter presteren. Ook voelen ze zich niet fijner of gemotiveerder. Dat blijkt uit een onderzoek van Christina Wessels waarmee ze gaat promoveren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Normal_rss_entry-95367

Asscher walgt van rol afkomst sollicitant


Het is "walgelijk'' dat een veroordeelde geweldpleger van Nederlandse afkomst meer kans maakt bij een sollicitatie dan sollicitanten zonder strafblad maar met een migratieachtergrond. "Discriminatie bij sollicitaties is volstrekt onacceptabel'', vindt minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Normal_handen_schudden_samenwerking

Voldoende banen voor mensen met beperking ondanks achterstand overheid


Ook in 2016 hebben werkgevers in de markt meer banen voor mensen met een beperking ingericht dan in het sociaal akkoord met het kabinet is afgesproken. Daar staat tegenover dat overheidswerkgevers de doelstelling vorig jaar niet haalden. Dit blijkt uit cijfers van de zogenoemde tweemeting die staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en ...

Normal_maandoverzicht

Maandoverzicht van het belangrijkste onderwijsnieuws van juni


Benieuwd naar het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand? Lees dan ons nieuwste maandoverzicht. De redactie heeft een selectie gemaakt van de belangrijkste nieuwsfeiten, waaronder de wijdverbreide staking in het basisonderwijs, de wanhopige zoektocht naar een nieuwe docent en de teloorgang van het iPad-onderwijs.

Normal_docent1

Hoe noodzakelijk en ethisch zijn lokkertjes om het lerarentekort te bestrijden?


Het lerarentekort is zo nijpend, dat gemeenten allerlei manieren verzinnen om docenten naar hun stad te lokken. Zo komt de gemeente Rotterdam met bonussen om leraren aan te trekken en onlangs deed D66 in Amsterdam een voorstel om betaalbare huurwoningen tijdelijk toe te wijzen aan docenten om zo het tekort te bestrijden. Hoe noodzakelijk en ethi...

Normal_studenten__studeren__werken__huiswerk__laptop__blij__hbo__uni__mbo

Laagste jeugdwerkloosheid in ruim 8 jaar


Nederland heeft nu de laagste jeugdwerkloosheid in ruim 8 jaar. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Er zijn nu meer jongeren aan het werk dan voor de crisis. Afgelopen maand waren er bijna 1,3 miljoen jongeren aan de slag. In februari 2009 waren dat er 1.285.000. Dit meldt Rijksoverheid.

Normal_maandoverzicht

Maandoverzicht van het belangrijkste onderwijsnieuws van mei


Benieuwd naar het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand? Lees dan ons nieuwste maandoverzicht. De redactie heeft een selectie gemaakt van de belangrijkste nieuwsfeiten, waaronder de centrale eindexamens in het voortgezet onderwijs, het gebrek aan vertrouwen in staatssecretaris Dekker en de onwettige selectieprocedures van universiteiten.

Normal_gijs_van_hees_landscape

Student oordeelt streng over het digitale onderwijs


In een wereld waar apps en informatie bijna altijd en overal beschikbaar zijn, wordt ook van onderwijsinstellingen veel verwacht op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ict). Scholen voelen de hete adem van vernieuwing, innovatie en digitalisering daarom constant in hun nek. New Day at Work onderzocht wat studenten vinden van d...

Normal_rss_entry-89184

Radar op de bres voor oudere werkloze


Radar gaat zich hard maken voor experimenten met een basisinkomen voor werkloze vijftigplussers. Het consumentenprogramma begint een petitie en belooft die bij voldoende handtekeningen aan te bieden aan alle politieke partijen. Dat zei presentatrice Antoinette Hertsenberg zondag in het tv-programma WNL op Zondag.

Logo_rss_entry-88862

Dreiging pensioenkortingen nog niet voorbij


Voor miljoenen Nederlanders is de dreiging van kortingen op hun pensioen nog altijd niet uit de lucht. Daarvoor waarschuwde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag, op basis van het doornemen van herstelplannen die door de pensioenfondsen zijn ingediend.

Normal_werk_werkzoekende_werkloos_arbeidsmarkt_solliciteren_vacatures

CBS: vacaturegraad in onderwijs het laagst


Het aantal vacatures is in het eerste kwartaal van 2017 gestegen met 13.000. Dat is de sterkste stijging van kwartaal op kwartaal in ruim tien jaar tijd. Ook het aantal banen groeide met 56.000 fors. Het aantal werklozen daalde met 23.000. De toename van de vacatures deed zich voor in alle bedrijfstakken, de groei van de banen alleen niet in de ...

Normal_geld_rekenmachine

Calculator voor werknemers die arbeidsbeperkten in dienst willen nemen


Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid lanceert vandaag in samenwerking met de Belastingdienst en UWV een digitale calculator voor werkgevers die arbeidsbeperkte werknemers of mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in dienst willen nemen. Met de calculator kunnen werkgevers in een paar eenvoudige stappen de hoogte van de f...

Normal_debat_kinderen_basisschool__screenshot_

Dekker waardeert creatieve oplossingen scholen voor lerarentekort


Staatssecretaris Dekker noemt de noodgreep van de Nijmeegse scholengroep Conexus van aflopen vrijdag "een slimme oplossing". Hij reageert hiermee op de brief die Conexus heeft gestuurd aan ouders met de vraag om zelf voor de klas te gaan staan. Dit meldt RTL Nieuws.

NOG Top werkgevers

Maandag

297 vacatures

Onze leerkracht

23 vacatures

NOG Topvacatures

NOG Inloggen

NOG Vind een cursus of training