NOG Onderwijsnieuws

Logo_zuyd_hogeschool_logo

Financiële problemen niet aan de orde bij Zuyd Hogeschool


In een reactie op eerdere berichtgeving meldt Zuyd Hogeschool dat het nieuws over de mogelijke financiële problemen op de onderwijsinstelling onjuist is. Dat de vestigingen van de hogeschool te maken hebben met een dalend aantal leerlingen is bekend, maar met de financiële situatie van Limburge Hogeschool is niets mis. Dat meldt Zuyd Hogeschool.

Logo_nederlandse_stichting_gehandicapte_kind_logo_nsgk

Samen naar School draagt bij aan inclusief onderwijs


Om inclusief onderwijs te promoten kan er een voorbeeld worden genomen aan de Samen naar School klassen van NSGK . Volgens het ministerie van VWS moeten meer scholen dit voorbeeld volgen. Dat meldt NSGK.

Normal_drone

MBO College Airport start studie drone-technologie


Aankomend schooljaar kunnen studenten van MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam, zich specialiseren in drone-technologie en drone-toepassingen. De drone is niet meer weg te denken en de economische en maatschappelijke betekenis hiervan neemt toe. Om die reden ontwikkelt het ROC van Amsterdam als eerste mbo-instelling een gener...

Logo_logo-hgddnt-2016-240x200

BNR op de bres voor Groot Dictee


De kans bestaat dat het Groot Dictee der Nederlandse Taal verhuist van de televisie naar de radio. Nadat bekend was geworden dat omroep NTR na 27 jaar met het Groot Dictee stopt, kwam bij BNR Nieuwsradio een initiatief op gang om het 'spel'-programma naar de radio te halen.

Logo_cnv_onderwijs

CNV Onderwijs tegen strafrechtelijke vervolging individuele docenten


Het strafrechtelijk vervolgen van leraren bij een ongeluk op of nabij de school zou niet moeten kunnen. De verantwoordelijk moet bij de school liggen en niet bij de individuele docent. Dat zegt Loek Schueler van de vakvereniging CNV Onderwijs. Dat meldt CNV Onderwijs.

Normal_reanimatie_dummie

Rode kruis gaat voor nieuw wereldrecord grootste EHBO-les


Het Nederlandse Rode Kruis wil het wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ verbreken. De Guinness World Records poging Eerste Hulp bij Ongelukken (EHBO) vindt plaats op zaterdag 9 september in Amsterdam. De hulporganisatie zoekt 2500 deelnemers die willen meedoen om het huidige record (1795 mensen) te verbreken. Iedereen die wil kan meedoen en zich van...

Normal_rss_entry-89631

Domien Verschuuren presenteert Young Impact


3FM-dj Domien Verschuuren presenteert dinsdag 30 mei de Young Impact Celebration, waarvoor in de Ziggo Dome 10.000 jongeren bijeenkomen die zich inzetten voor een betere wereld. Dit maakte de jongerenbeweging Young Impact woensdag bekend.

Normal_huiswerk__begeleiding__uitleg__studenten__vo__mbo__hbo__docent

Mentorschap voor vluchtelingstudenten populair


Er zijn de afgelopen tijd veel Nederlandse studenten die zich hebben aangemeld als mentor voor vluchtelingstudenten. Het mentorproject Refugees@campus van het UAF is bedoeld om vluchtelingen te helpen met inburgeren en hun studie. Tot nog toe blijkt het project voor zowel de Nederlandse als buitenlandse studenten aan te slaan. Dat meldt UAF.

Normal_euro_geld_kind_smokkel_handel

Nibud verontrust over slechte financiële geletterdheid scholieren


Ze weten niet wat ze met phishing mail moeten doen en het lezen van een salarisstrook lukt ook niet. Uit onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijkt dat 19 procent van de Nederlandse leerlingen onvoldoende financieel geletterd is. Nog eens 20 procent presteert niet beter dan het basisniveau. Het Nibud...

Logo_landelijk_expertise_centrum_speciaal_onderwijs_logo_lecso

Boek over begeleiding van kinderen met beperking in het passend onderwijs


Het boek Kinderen met een licht verstandelijke beperking in het passend onderwijs is uit. Auteurs Mariëtte Huizinga, Dorien Graas en Anika Bexkens schreven het boek om leerkrachten te helpen bij het vinden van de juiste en gerichte onderwijsbehoeften die deze kinderen nodig hebben. Dat meldt LECSO.

Normal_operator_at_microscope_microscope_medisch_onderzoek_laboratorium_wiki_-c_

Bedrijven geven 7,7 miljard euro uit aan Research & Development


Het Nederlandse bedrijfsleven heeft in 2015 bijna 7,7 miljard euro gespendeerd aan Research & Development, iets meer dan het jaar ervoor. De tien bedrijven met de grootste uitgaven namen samen ruim een kwart van dat bedrag voor hun rekening. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe, definitieve cijfers op basis van de R&D-enquête.

Normal_deelnemernationaleleesvertelwedstrijd2016bobbronshoff

Finale Nationale LeesVertelwedstrijd in gebarentaal


Op zaterdag 27 mei vindt voor de twintigste keer de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd plaats, een talentenjacht voor jonge dove en slechthorende verhalenvertellers. Vanuit het hele land stuurden kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 13 jaar filmpjes in, waarin ze een stukje uit hun favoriete boek voordroegen in gebarentaal. Tijdens...

Normal_rekening_berekening_rekenmachine_calculatie

Winnaar Beste Rekenidee 2017 gekozen


De prijs voor het Beste Rekenidee 2017 in het mbo is voor dit jaar uitgereikt aan de Rotterdamse docent Reno Keiluhu van het Albeda College. Zijn rekenopdracht in de vorm van een vlog gooide hoge ogen bij de jury. Dat meldt de MBO Raad. 

Logo_inholland_hogeschool

Inholland schrapt lerarenopleidingen: studenten en docenten woedend


Studenten van Hogeschool Inholland in Amstelveen zijn boos dat op hun school de lerarenopleidingen verdwijnen. Ook docenten zijn het niet eens met het besluit en vrezen dat dit grote gevolgen heeft omtrent het lerarentekort. Dat meldt Het Parool.

Normal_rss_entry-89551

NTR stopt per direct met Groot Dictee


Omroep NTR stopt met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het jaarlijkse televisieprogramma dat al 26 jaar te zien was, stopt per direct. De kijkcijfers zijn te laag en het programma is over zijn hoogtepunt heen, meent de omroep.

Normal_rss_entry-89550

'Meer zwakke scholen door ander toezicht'


De Inspectie van het Onderwijs verwacht dat het aantal zwakke basisscholen de komende periode weer gaat stijgen. Dat komt door een nieuwe manier van toezicht die vanaf augustus geldt, verklaart Monique Vogelzang, inspecteur-generaal van de Inspectie van het Onderwijs in dagblad Trouw.

NOG Interview

Student oordeelt streng over het digitale onderwijs

Normal_gijs_van_hees_landscape


In een wereld waar apps en informatie bijna altijd en overal beschikbaar zijn, wordt ook van onderwijsinstellingen veel verwacht op het gebied van informatie- en communicat...

NOG Blog

Rouwen gaat als een slingerbeweging

Normal__cid_888553ef38194404a8d449cc604ad6fe_userpc

“Nooit vergeet ik die ene ochtend in de klas, aan de ogen van de meester kon je zien dat er iets was” is de eerste zin van het lied “Een leven duurt een levenslang” van Kinderen voor Kinderen (1997). “Ik zag de tranen in zijn ogen” gaat het verder.

NOG Topvacatures

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht