Nationale Onderwijsgids

NOG Onderwijsnieuws

Normal_rss_entry-243108

Soco, warmhartigheid en plotsbond strijden voor plaats in woordenboek


Soco, warmhartigheid of plotsbond. Deze drie woorden omschrijven het beste de band die ontstaat wanneer twee onbekenden naar elkaar omkijken, meent een jury die zich in opdracht van Genootschap Onze Taal en het Oranje Fonds bezig heeft gehouden met de zoektocht naar een nieuw Nederlands woord hiervoor. De komende tijd kan het publiek stemmen en ...

Logo_logo__cvte__college_voor_toetsen_en_examens

Ook mondelinge examens voor Staatsexamens vo afgerond


Zaterdag 1 augustus was de laatste dag dat er mondelinge examens voor kandidaten van de Staatsexamens vo zijn afgenomen. Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) feliciteert alle leerlingen die dit jaar via deze route hun diploma hebben gehaald. Dit meldt CvTE.

Normal_rss_entry-242914

De slimste mens sluit week af met opnieuw een miljoenenpubliek


Naar de vrijdagavondaflevering van De slimste mens keken opnieuw minstens een miljoen mensen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Met ruim 1,1 miljoen kijkers trok het programma op NPO 2 wel het minste aantal kijkers deze week.

Normal_rss_entry-242936

Aboutaleb stuurt brief aan studenten: houd je aan maatregelen


Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft zaterdag een brief gestuurd aan alle studenten van de hogescholen en de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij vraagt hen met klem om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich te houden aan de coronamaatregelen.

Normal_groene_school__groen_onderwijs

Week 31: leerplichtboete bij quarantaine, Lerarenbeurs is op en hele klassen geslaagd


Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: een corona-uitbraak onder medisch studenten, docenten teleurgesteld over lege Lerarenbeurs en leerplichtboete bij verplichte quarantaine.

Normal_school_opleiding_leerling

Middelbare scholen LVO stellen rectors aan


Het Limburgse Voortgezet Onderwijs (LVO) telt 23 middelbare scholen en hebben sinds kort meer individueel zeggenschap. Op alle scholen, behalve Weert en Maastricht-Oost, is een rector benoemd. Dit melden LVO en de Limburger. 

Normal_opvang_kinderopvang_speelgoed_blokken

Peuterspeelzaalwerk valt vanaf nu onder cao Kinderopvang


Per 1 augustus 2020 gaat het peuterspeelzaalwerk onder de cao Kinderopvang vallen en valt dan niet langer onder de cao Sociaal Werk. Eerder dit jaar hebben cao-partijen bij beide cao’s hierover een akkoord gesloten. Voor de uitwerking van deze overgang hebben cao-partijen kinderopvang en sociaal werk gezamenlijk een overgangsregeling opgesteld. ...

Normal_leerling_basisschool_schrijven_kind

Grootste zomercampus van Nederland in Rotterdam


In heel het land hebben basisscholieren stilgezet toen de scholen tijdens de coronacrisis dichtgingen. Om hun achterstand in te halen, kunnen zij deze zomer extra lessen volgen. Hiervoor heeft het ministerie van Onderwijs 244 miljoen euro beschikbaar gesteld. Zeker 1.100 basisscholen wilden hiervoor in aanmerkingen komen: óf voor zomerscholen óf...

Normal_kentalis

Kentalis voegt bestuurslid Martini Ziekenhuis toe aan raad van toezicht


Vanaf 1 augustus 2020 is Tamara Kroll lid van de Raad van Toezicht van Kentalis en is zij lid van de Auditcommissie. De organisatie die slechthorende, dove, doofblinde mensen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) ondersteunt, neemt afscheid van Susanne Lofh. Dit meldt Skipr. 

Normal_justitie

Oud-docent noemt acht beschuldigingen seksueel misbruik leugens


De acht kinderen die een oud-docent van basisschool Kors Breijer beschuldigen van seksueel misbruik, zijn leugenaars. Dit stelt de 64-jarige man tijdens een zitting in de rechtbank vrijdagochtend. Hij blijft bij zijn onschuld en zegt de kinderen niet eens op schoot te hebben gehad. Dit meldt BussumsNieuws.nl. 

Normal_geld1

108 ouders krijgen compensatie kinderopvangtoeslag, rest moet wachten


Van de duizenden ouders die recht hebben op compensatiegeld voor kinderopvangtoeslag, hebben inmiddels 108 ouders een bedrag op hun rekening staan. De grote groep ouders die nog niets heeft ontvangen, wordt gevraagd om nog even geduld te hebben. Dit meldt de Telegraaf. 

Normal_non-smoking-2497308_1920

1 augustus alle scholen rookvrij: 'Ons doel is een rookvrije generatie in 2040'


Vanaf 1 augustus moeten scholen, kennisinstellingen en universiteiten wettelijk verplicht rookvrij zijn. De een is daar allang klaar voor, bij de ander zal het misschien wat meer strubbelingen opleveren.

Normal_zomer__zon__warm__weer__blauwe_lucht

Kinderopvang opgelet: kans op smog in zuiden en midden van Nederland


Vandaag is er in het zuiden en het midden van Nederland kans op smog door ozon. Het RIVM adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog, zoals jonge kinderen, om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken. Dit meldt RIVM.

Normal_geld__pennen__contract__afspraak

TOFA-regeling gaat vooral naar werkenden tussen de 18 en 27 jaar


De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel van hen werken via uitzendbedrijven of in de hore...

Normal_studeren_student_boeken_lezen_cursus

Vanaf 1 augustus kun je gratis een ontwikkeladvies aanvragen


Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen per 1 augustus kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Daarmee krijgen mensen zicht op de mogelijkheden die er voor hen zijn op de huidige arbeidsmarkt. Is het nodig om je bij te scholen, liggen er voor jou kansen in een andere sector of zit je goed op j...

Normal_rss_entry-242740

SP wil zwarte lijst van scholen die seksuele diversiteit negeren


Als het aan de SP ligt, worden scholen die geen aandacht besteden aan seksuele diversiteit en de positie van lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en intersekse mensen (lhbti'ers) op een publieke zwarte lijst gezet. Daarvoor pleit het SP-Kamerlid Jasper van Dijk.

NOG Van onze klanten

NOG Blogs van onze klanten

NOG Interview

Verpleegkunde studeren in tijden van corona: ‘Ik wil iets bijdragen’

Normal_verpleegkundige


De interesse voor de hbo-opleiding verpleegkunde groeit. Dit jaar hebben bijna 8500 mensen zich aangemeld, volgens cijfers van de Vereniging Hogescholen. Vergeleken met vor...

NOG Topvacatures

Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht

De PhD onderzoeker “circulaire veehouderij en omgevingsbelasting”

Meer vacatures...
Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants

Senior Adviseur Educatie

Meer vacatures...
Hogeschool Rotterdam

Docent Informatica

Meer vacatures...
Academie van Bouwkunst

Medewerker onderwijsondersteuning

Meer vacatures...

NOG Blog

Voor het eerst naar de brugklas

Normal_juliette_maltha_nieuw

Nadat je afscheid hebt genomen van groep 8, mag je eerst genieten van je welverdiende zomervakantie. Daarna begint er een leuk, maar ook zeker spannend avontuur: de brugklas! Om je te helpen met de voorbereiding, lees je in deze blog enkele tips over de eerste keer naar de brugklas gaan.

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht