NOG Onderwijsnieuws

Normal_meisje_kind_slapen

Bioritme kinderen van slag door verzetten van de klok naar zomertijd


Komend weekend gaat de zomertijd in. Al tijdenlang wordt er gediscussieerd over het nut van het verzetten van de klok. Het is namelijk niet goed voor het lichaam en dan vooral het bioritme. Veel mensen hebben daar last van, maar vooral kinderen en ouderen. 

Normal_examen__rekenen__rekentoets__leerlingen__eindexamen

CvTE onderzoekt 'moeilijke' examens Duits en Aardrijkskunde


De laatste jaren nemen de kritische geluiden rond de eindexamens van het voortgezet onderwijs toe.  De examens voor vakken als Aardrijkskunde en Duits zouden te moeilijk zijn. Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) wil weten of dit inderdaad het geval is en start een proef om dit te onderzoeken. Dit meldt Telegraaf.

Logo_surf_logo

20e editie SURF Onderwijsdagen over ict in het onderwijs


Het duurt nog even maar op 6 en 7 november vinden de SURF Onderwijsdagen plaats in congrescentrum 1931 in Den Bosch. De SURF Onderwijsdagen zijn bedoeld als inspiratie op het gebied van onderwijsinnovatie met ict voor het mbo, hbo en wo. Dit meldt MVW.

Normal_technische_universiteit_eindhoven__alleen_voor_tue___15_

Kabinet investeert 130 miljoen in opleiden en behouden technisch talent Brainport


Het Rijk gaat  fors bijdragen aan voorzieningen, talent en innovatie in de regio Eindhoven. Het kabinet investeert 130 miljoen euro uit gelden voor de regio’s in Brainport. Dit meldt provincie Brabant. 

Logo_logo_nro

Inschrijving NRO-verbindingsprijzen 2018 geopend


Werk jij in het onderwijs en heb je resultaten uit onderzoek ingezet om je lespraktijk te verbeteren? Of ben je wetenschapper en heb je jouw onderzoekresultaten weten te vertalen naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk? Meld je dan nu aan voor de NRO-verbindingsprijzen 2018 en maak kans op een geldbedrag van 2000 euro én een pro...

Normal_maxima

Koningin Máxima bezoekt startbijeenkomst Meer Kansen voor Jongeren


Koningin Máxima heeft vanochtend de startbijeenkomst bijgewoond in Doorn van het Oranje Fonds-programma Meer Kansen voor Jongeren. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

StartupDelta Summit groote innovatie-evenement in Nederland


Gelderland is op 19 april gastheer van de StartupDelta Summit. Op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem werken 2.000 startups, ondernemers, beleidsmakers en wetenschappers samen om de innovatie in Nederland verder te versterken. Dit meldt provincie Gelderland.

Normal_vader_vaderschapsverlof_baby

Handreiking Sardes helpt professionals oog te hebben voor rol vaders in opvoeding


Onderzoeks- en adviesbureau heeft een handreiking gemaakt over de betrokkenheid van vaders bij de zorg en opvoeding van jonge kinderen. Met achtergrondinformatie en praktische tips helpt de handreiking professionals in het onderwijs en de kinderopvang om de vaderbetrokkenheid te stimuleren. Dit meldt Vakblad Vroeg.

Logo_gezonde_school

Resultaten gebruikerspanel Gezonde School bekend


Alle deelnemers van het gebruikerspanel Gezonde School ontvingen in februari een vragenlijst met vragen over uiteenlopende onderwerpen over de Gezonde School (-aanpak). De resultaten zijn inmiddels bekend. Dit meldt Gezonde School.

Normal_internet-search-engine-1519471_960_720

Adwords Expert worden met de Digitale Werkplaats van Google


We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen; de wereld wordt steeds digitaler. Nu is dit een logisch iets voor de eigenaar van een webshop, maar voor medewerkers in het onderwijs is die digitale stap niet altijd zo gemakkelijk gemaakt. Natuurlijk heeft het gros wel een Facebook of LinkedIn profiel, maar er is zoveel meer uit deze digitale wereld ...

Normal_csm_foto_kennisagenda_s_45a2b5e737

Kennisagenda’s gezondheid aangeboden aan bewindslieden


Gisteren hebben minister Van Engelshoven (Onderwijs) en staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) een drietal kennisagenda’s in ontvangst genomen uit handen van NFU-voorzitter Ernst Kuipers. Deze kennisagenda’s zijn een uitwerking van een deel van de publieksvragen aan de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) op het gebied van gezondheid. Ze ...

Normal_docent_werk_ontslag_leraar_tas

HvA moet ontslagvergoeding betalen aan docent die studenten intimideerde


De Hogeschool van Amsterdam moet een ontslagvergoeding betalen aan een docent die in 2017 werd geschorst wegens seksuele intimidatie van een studente. De HvA moet de vergoeding betalen omdat de school jarenlang eerdere klachten over de docent heeft genegeerd. Dit melden Parool en AT5.

Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

KPC Groep failliet verklaard


KPC Groep, het landelijk onderwijsadviesbureau met een hoofdkantoor in Den Bosch, is afgelopen dinsdag door de rechter failliet verklaard. Over de omstandigheden rond het faillissement is nog niets bekend. Dit meldt VOS/ABB.

Normal_kinderen__les__hulp__juf__lerares__onderwijzer__docent__leerlingen__po__vo

'Kwesties' zondag over segregatie van middelbare scholen in Rotterdam Zuid


Elke ochtend gaan 1.800 leerlingen van Rotterdam Zuid de brug over naar Noord om daar naar de middelbare school te gaan. Deze kinderen komen vooral uit welvarende en hoogopgeleide gezinnen. Er is sprake van segregatie. Vooral bij de vmbo’s in Zuid bestaat de scheiding tussen witte en zwarte scholen. Presentatoren Rob Oudkerk en Marianne van den ...

Normal_rss_entry-128845

'Red Bull, mik niet op jongeren en sport'


Voedselwaakhond foodwatch kan niet langer aanzien hoe er met name via autocoureur Max Verstappen (20) reclame wordt gemaakt voor het energiedrankje Red Bull. De organisatie doet nu, aan de vooravond van het Formule 1-seizoen, een oproep aan de producent van het spul om geen link meer te leggen met jongeren en sport. Dit meldt ANP.

Normal_mishandeling_kind_verdriet_angst

Helpen hulpmiddelen ter verbetering van de prikkelverwerking bij kinderen?


Sommige leerlingen hebben concentratieproblemen doordat ze binnenkomende prikkels op een andere manier verwerken. Het onderwijs kent een hele reeks hulpmiddelen om de kinderen te helpen om met hun te hoge óf te lage prikkeldrempel om te gaan. Maar of die ook werken, is nooit wetenschappelijk onderzocht. Een team van het Welten-instituut en Unive...

NOG Interview

Ton Heerts (MBO Raad) over mbo als een van de beste onderwijsstelsels van de wereld

Normal_heerts


Nieuwe afspraken tussen het kabinet en de mbo-sector moeten het mbo nog sterker maken dan die al is. Lef en vertrouwen zijn nodig om de plannen te laten slagen, zegt MBO Ra...

NOG Topvacatures

De Nieuwe Internationale School Esprit

Docent Engels (DENISE)

Meer vacatures...
MBO Utrecht

Docent ICT

Meer vacatures...

NOG Blog

Help! Een verwarde ouder in mijn klas!

Normal__cid_afdcadf0-7138-4826-be8d-38c8701a6ced_home

“Volgens mij is moeder M. helemaal gek geworden of op zijn minst doorgedraaid”, verzucht je wanneer je in de pauze in de personeelskamer neerploft bij je collega’s … “Ik vind haar blik eng en ze praat zo onsamenhangend”. Je directeur kijkt verschrikt op, met een gezicht van ietsje minder mag ook wel als wij hier over ouders spreken...

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht