Logo_marant

Onderwijsadviesbureau Marant organiseert op 22 april de Regionale Onderbouwdag 2015. Centraal staat het thema 'talentontwikkeling in het onderwijs'. Speciaal te gast zijn deskundigen Luk Dewulf en Els Pronk. Beiden zijn auteur van het boek 'Ik kies voor talent'. Zij openen de bijeenkomst voor docenten en bestuursleden uit het primair onderwijs met een lezing over de vraag hoe leraren de ontwikkeling bij kinderen in de klas nog beter kunnen stimuleren. Daarbij gaan ze in op de belangrijkste concepten uit hun boek.

Luk Dewulf studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de universiteit van Leuven. Hij is de oprichter van de Talent Revolution School en schrijver van diverse bestsellers over talent en burn-out. Marant is verheugd dat Dewulf, als veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland, zijn expertise wil komen delen op de Onderbouwdag.

Els Pronk is mede-auteur van het boek 'Ik kies voor talent'. Pronk werkt al jaren als coach met ouders en kinderen waarbij zij zich specifiek richt op talent. Zo ontwikkelde zij de kindertraining 'Blij met mij!'. Pronk en Dewulf zullen in hun lezingen aan de hand van voorbeelden en anekdotes uit hun eigen werk dieper ingaan op het onderwerp talent. Daarbij gaat het niet alleen om de talentontwikkeling bij kinderen. Ook de talenten van de docent zelf komen aan bod en hoe deze ingezet kunnen worden om leerlingen verder te stimuleren. Tijdens de lezing worden talenten van de aanwezige deelnemers onder de loep genomen als voorbeeld.

Na de lezingen kunnen de deelnemers kiezen uit negen verschillende workshops. Een overzicht van alle workshops met een beschrijving van de inhoud is te vinden op de website van Marant. Inschrijven voor de Regionale Onderbouwdag kan tot 3 april 2015 via het inschrijvingsformulier. De kosten voor deelname bedragen 250,- euro per persoon, wie zich echter vóór 14 maart aanmeldt krijgt vroegboekkorting en betaalt 235,- euro. Voor directeuren is er een speciaal aanbod. Zij kunnen ervoor kiezen alleen deel te nemen aan het ochtendprogramma tegen een gereduceerd tarief van 150,- euro per persoon. Kijk voor meer informatie op www.regionaleonderbouwdag.nl.

© Nationale Onderwijsgids