Normal_download__1_

Vanavond is de finale van het Unicef Kinderrechten Filmfestival. Ruim 8000 basisschoolkinderen uit heel Nederland hebben maar liefst 374 films over kinderrechten gemaakt. Wie de winnaar is van de Unicef Kinderrechten Film Award wordt vanavond bekend gemaakt in het Tuschinski in Amsterdam. Dit meldt Dichtbij.nl. 

Zo'n 500 glazen kinderchampagne zullen klaar staan om de winnaar van het grootste filmeducatieproject voor de basisschool te huldigen. Kinderen uit groep 7 en 8 hebben zelf films bedacht en gemaakt over kinderrechten. Van de 54 kinderrechten uit het Internationale Kinderrechtenverdrag hebben de kinderen er één gekozen als onderwerp van hun film. Unicef wil op deze manier kinderen bewust maken van hun rechten. 
 
Tijdens de uitreiking zullen veertien groepen 7 en 8 in een klassenstrijd dingen naar de award voor de Beste Kinderrechten Film. Daarnaast reikt de jury ook awards uit voor Beste Acteerprestatie en Beste Kinderrechtenverhaal. 700 gasten zullen daarnaast bepalen welke kinderrechtenfilm de Publieksprijs wint. 
 
© Nationale Onderwijsgids