Nationale Onderwijsgids

NOG CONNECT2MOVE: dillema's uit de praktijk

Datum 15 mei 2020
Tijd 13:00 uur - 17:30 uur
Titel CONNECT2MOVE: dillema's uit de praktijk
Regio Gelderland
Plaats Nijmegen
Adres Groenewoudseweg 1, 6524 TM Nijmegen
Type Thema bijeenkomst
Doelgroepen HBO
Website https://www.han.nl/start/corporate/nieuws/agenda/_items/connect2move-2/
Samenvatting

Werken in de zorg, welzijn, sport en onderwijs is uitdagend en bevredigend. Maar er verandert veel in deze sectoren en organisaties staan voor grote uitdagingen. Hoe houden we het werk toegankelijk en tegelijk aantrekkelijk voor (toekomstige) medewerkers? Tijdens CONNECT2MOVE op vrijdag 15 mei gaan we aan de slag met dillema's uit de praktijk.

Er spelen veel arbeidsmarktvraagstukken in zorg, welzijn, wonen, sport en onderwijs. Denk aan vitaliteit van medewerkers, het hoge verloop van professionals en managers, de spanning tussen generaties, het productief samenwerken, het ontbreken van effectieve methodes in beleid. Het zijn slechts een aantal voorbeelden die we zien in de dagelijkse praktijk.

Hoe bouwen we samen aan een mooie toekomst? Hoe verliezen we onze professionaliteit en bevlogenheid niet uit het oog? En waarmee blijven we professionals boeien en binden? Tijdens CONNECT2MOVE gaan we aan de slag met dillema's uit de praktijk, delen we nieuwe ontwikkelingen en laten we bijzondere initiatieven rondom dit thema zien. We verbinden professionals uit zorg, welzijn, wonen, sport en onderwijs en gaan verbinden, experimenteren, leren en creëren. Samen komen we tot oplossingen en ideeën om het beste uit onszelf en anderen te halen.

 

 

NOG Interview

Vierde seizoen Dream School: wat is er gedaan met de forse kritiek van oud-leerlingen?

Normal_dream_school_serie_4__002_


De vierde editie van het populaire NTR-programma Dream School is deze maand begonnen. De programmamakers hebben een aantal wijzigingen doorgevoerd na forse kritiek van acht...

NOG Column

De voordelen van een dubbele agenda

Normal_profielfoto_blogger_pascal_cuijpers_2019

Onlangs was ik aanwezig bij een theatervoorstelling van cabaretière en schrijfster Paulien Cornelisse. Op een gegeven moment ging het erover dat Nederlanders zo’n goed georganiseerd volkje zijn. Het bleek een verwarrende uitspraak, gezien het aanzwellende geroezemoes in de zaal. En toch, na de relativerende toelichting van Paulien, bleek haar st...

NOG Nieuwsoverzicht