Mbo'ers vasthouden in de horeca is lastig, geen kans op een carrière in deze sector
28 mei 2025 om 08:51
< 1 min lezen

Mbo’ers vasthouden in de horeca is lastig, geen kans op een carrière in deze sector

Het aandeel mbo’ers en hbo’ers die kozen voor een studie en loopbaan in de horeca daalt. Dit is de groep van 25 tot 35 jaar. ABN AMRO noemt deze groep de opgeleide professionals. Zij moeten juist voor continuïteit en kwaliteit zorgen.

Minder mbo’ers, hbo’ers en universitair geschoolden 

Het aantal mbo’ers, hbo’ers en universitair geschoolden in de horeca is lager dan het gemiddelde in andere sectoren. Het aantal studenten dat kiest voor een opleiding in de horeca en gastvrijheid is de laatste vijf jaar met 15 procent gedaald.

Horecasector draaiende houden 

Mbo’ers zijn volgens ABN AMRO erg belangrijk om de horecasector draaiende te houden, maar deze groep is ook lastig vast te houden. Werkgevers moeten zich volgens de bank niet alleen inzetten op flexibiliteit, maar ook meer duidelijkheid en stabiliteit geven.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk 

Relevante artikelen

Alles van mbo
    • MBO

    Johan Willem Frisokazerne Assen maakt ruimte voor veiligheidscampus

    Vandaag om 15:20
    • MBO

    Minder vacatures voor docenten, maar het lerarentekort is nog niet opgelost

    Vandaag om 11:08

Aankomende evenementen

22 Sep
Webinar ‘Burgerschapsbeleid in de praktijk’
  • Utrecht
24 Sep
Nederlands Congres Schoolaanwezigheid 2025
  • Gelderland
24 Sep
Opleiding: Spanningen op school
  • Utrecht