27 mei 2013 om 11:38
< 1 min lezen

Te weinig aandacht voor vegetarisch koken op ROC’s

GRONINGEN - Uit een onderzoek van de Vegetariërsbond komt naar voren dat op ROC's met een koksopleiding de vegetarische keuken een ondergeschoven kindje is. Minder dan zes uur per jaar wordt er tijdens lessen stilgestaan bij vegetarisch koken. Dat meldt Restaurantkrant.nl.

Reden voor de Vegetariërsbond om een lesmethode voor vegetarisch onderwijs te ontwikkelen. Dat doet deze bond samen met gelieerde organisaties in Oostenrijk, Duitsland en België.

Directeur van de Vegetariërsbond Floris de Graad zegt zich te verbazen over de uitkomsten van het onderzoek van zijn bond. Hij ziet vegetarisch eten als een horecatrend. Het verwondert hem dat ROC’s hieraan in hun koksonderwijs niet meer aandacht besteden.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres

Relevante artikelen

Alles van mbo
    • MBO

    Leren door te doen tijdens de Week van de Techniek 2025

    Vandaag om 13:27
    • MBO

    Demissionair onderwijsminister Moes noemt verplichte stagevergoeding een ‘optie’

    Vandaag om 09:23

Aankomende evenementen

08 Nov
Open dag – alle locaties De Rooi Pannen
  • Noord-Brabant
10 Nov
SURF Onderwijsdagen 2025
  • Zuid-Holland
20 Nov
Leerkrachtendag Burgerschap
  • Noord-Brabant