Mbo'ers proberen binnen 24 uur zoveel mogelijk dieren en planten te spotten

Mbo-studenten zijn in Flevoland bezig met het in kaart brengen van zoveel mogelijk soorten dieren en planten. Studenten van het Aeres Almere hebben de 1000-soorten challenge in het leven geroepen. Zij willen binnen één dag zoveel mogelijk soorten tellen. Donderdag 27 juni zijn de studenten om 13.00 uur gestart en de actie loopt tot vijdag 28 juni 13.00 uur. Dat meldt Omroep Flevoland.

In groepjes van twee gaan de studenten de bossen in. Een van de studenten roept dat ze al een merel, een winterkoning en een tjiftjaf hebben gezien. Student Rowen Post is een van de initiatiefnemers van het project. Hij zegt dat hij al een kevertje, een plantje en een schimmeltje is tegengekomen.

Foto's van de dieren en planten 

Er worden foto’s gemaakt van de dieren en planten die de studenten tegenkomen. Deze worden op de website waarnemingen.nl geplaatst. Andere mensen controleren dan weer of het wel echt de planten- en dierensoorten zijn die wij hebben aangegeven, zo stelt Brugman.

Trots op de studenten 

Docent Jan Lamberts is trots op zijn studenten. Ze hadden namelijk ook net zo goed op het terras kunnen hangen met vrienden. “Van hun hobby maken ze nu al hun vak. Het zijn echte bikkels mijn studenten.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk