Stagebedrijf MOOS Productiehuis moet stoppen vanwege te weinig mbo'ers

Stagebedrijf MOOS Productiehuis verdwijnt uit de Gooische Brink in Hilversum. Er is namelijk een groot tekort aan leerlingen. Leerlingen van het ROC lopen stage bij MOOS. Ze leren daar werken met audiovisuele vormgeving en met de techniek van een productie. Uiteindelijk kunnen ze als AV-specialist aan het werk. Dat meldt NH Nieuws.

De directie van het ROC Amsterdam en de eigenaar van MOOS hebben vorige week nog uitvoerig met elkaar gesproken. Op dat moment kregen de medewerkers te horen dat het stagebedrijf stopt. Het ROC laat weten erg blij te zijn geweest met MOOS. Zij waren een fijne oplossing toen er tijdens de coronacrisis te weinig stages voor handen waren. Stagiaires kunnen nu ook weer stagelopen bij ‘echte’ bedrijven.

Levendigheid in de bibliotheek 

Dat het stagebedrijf vertrekt uit de Gooische Brink vindt Els Brons, de directeur van de Hilversumse bibliotheek, erg jammer. De leerlingen zouden eigenlijk volgend jaar ook rondlopen in de nieuwe bibliotheek. “Ze maakten altijd leuke filmpjes voor ons en vorig jaar maakten ze zelfs een talkshow.”

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk