Docent vrijgesproken van seksueel misbruik met 17-jarige leerlinge

Docent R.L. uit Tilburg is vrijgesproken van seksueel misbruik van een 17-jarige leerlinge. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag 5 juni besloten. De 44-jarige R.L. heeft, net zoals de leerlinge, altijd tegengesproken dat er sprake was van misbruik. Dat meldt Omroep Brabant.

Op het Koning Willem 1-college in Den Bosch ging er in maart 2023 een filmpje rond onder studenten. Daarin was te zien dat een leerlinge haar docent oraal bevredigde. R.L. heeft altijd gezegd dat hij niet de docent is op dat filmpje. Ook zou hij geen seks hebben gehad met de leerlinge

Oraal bevredigd in het klaslokaal 

Het gerucht ging dat toen de docent oraal bevredigd werd door het meisje in een klaslokaal, twee andere leerlingen per ongeluk binnenkwamen en een andere leerlinge zou de hele tijd aanwezig zijn geweest.

R.L. geeft toe dat het meisje speciaal voor hem was. Ze bleef na de les vaak hangen met haar vriendinnen in het klaslokaal van de docent. 

Te weinig bewijs 

Voor ontucht met de leerlinge heeft de rechtbank te weinig bewijs gevonden. Er zijn namelijk geen getuigen die alles zelf hebben gezien. Op school werd er wel veel geroddeld over een relatie tussen de docent en een leerlinge. De rechtbank denk nu dat dat in de hoofden van getuigen ‘echt is geworden’.

Studenten die het klaslokaal plotseling binnenkwamen zeggen dat R.L. daarvan schrok. Het meisje dat ook in de klas aanwezig was zag haar vriendin wel onder het bureau van de leraar. Zij heeft alleen niet gezien dat er sprake was van seksuele handelingen. De leerlinge schreef ook veel fantasieverhalen over een relatie met haar leraar. Dat ontkende ze wel tegenover de politie. Daarom gelooft de rechtbank haar niet.

Naaktfoto's en seksueel getinte berichten 

De leraar kreeg naaktfoto’s van het meisje opgestuurd en verschillende seksueel getinte berichten. R.L. heeft altijd ontkend dat hij seks heeft gehad met het meisje.

Met een grote weekendtas kwam de man naar de uitspraak. Als hij een celstraf had gekregen, dan zou hij meteen opgepakt worden. Maar dat liep anders, hij werd vrijgepleit.

Beroepsverbod 

Het beroepsverbod dat de man opgelegd had gekregen is nu ook niet meer geldig. Het Openbaar Ministerie heeft nu twee weken de tijd om tegen de uitspraak in beroep te gaan. 

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk