Mbo'ers in gesprek met Europarlementariërs

Jongeren naar de stembus krijgen. Dat is het doel van het studententeam #MBOstem van ROC van Twente. Voor de Europese Parlementsverkiezingen in juni vond er daarom op vrijdag 17 mei een Verkiezingsfestival plaats op de Gieterij. Verschillende lijsttrekkers waren aanwezig om in gesprek te gaan met jongeren. Ook konden de studenten workshops volgen, gegeven door onder andere Twentse gemeenten, Provincie en Debat-unie. Dat meldt het ROC van Twente. 

Diverse partijen waren aanwezig om workshops te geven om studenten meer inzicht te geven van de rol en de belangen van de Europese Unie. Denk daarbij aan: Europa en ik: Wat doet de Europese Unie voor mij? De Provincie en Europa, wat betekent dat voor jou? Debatteren in de EU. De studenten volgden een lessenserie om zich voor te bereiden op de workshops en de politieke markt.

Met studenten in gesprek 

Diverse kandidaat Europarlementariërs waren aanwezig op de politieke markt. Zij gingen met studenten in gesprek over onderwerpen die hen aangaan.

Practoraat Burgerschap

#MBOstem is een initiatief vanuit het practoraat Burgerschap. Het is opgezet door studenten om jongeren/mbo’ers meer bij de politiek te betrekken. Met een speciaal ontworpen lessenserie zijn zij langs de klassen gegaan om te informeren én overtuigen van het belang van hun stem. Mede hierdoor waren circa 200 studenten aanwezig zijn bij het Verkiezingsfestival.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: ROC van Twente