Mbo-studenten leggen vrouwen met borstkanker in de watten

Studenten van Summa Beauty en Lifestyle houden op dinsdag 4 juni een verwendag voor (ex-) borstkankerpatiënten. Met de verwendag willen de mbo-studenten deze vrouwen in de watten leggen en ze een moment van ontspanning geven. In totaal is er plek voor 60 vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad. Deelname is gratis. Er zijn zowel ’s morgens als ’s middags plaatsen beschikbaar. Dat meldt het Summa College.

De studenten staan op 4 juni klaar om naar wens een schoonheidsbehandeling, pedicure-behandeling of een rustgevende hoofdmassage te geven. “De vrouwen mogen zelf aangeven welke behandeling ze willen. Onze studenten zijn volledig voorbereid op het geven van massages aan vrouwen die voor borstkanker zijn of worden behandeld. Ook zijn ze bekend met het gebruik van speciale huidproducten voor patiënten die chemotherapie hebben gehad.” zegt Els van Dooren, één van de organisatoren van de dag.

Twee docenten kregen te maken met borstkanker 

Het idee van een verwendag is ontstaan nadat twee collega’s uit het docententeam te maken kregen met borstkanker. “Het is een ingrijpende ziekte. Dat merkten we ook bij onze studenten toen we aankondigden dat we zo’n dag wilden gaan houden. Studenten zijn erg betrokken bij dit project en hebben soms zelf van dichtbij meegemaakt wat de impact is van deze ziekte. Die verhalen maken indruk.”

De verwendag wordt op dinsdag 4 juni bij Summa Beauty en Lifestyle gehouden aan de Sterrenlaan 4 in Eindhoven. Vooraf aanmelden is verplicht via en kan via summacaresforcancer@summacollege.nl. 

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Summa College