Alfa-College organiseert kledingmarkt voor Bosnië en Herzegovina

 Op 16 en 17 april organiseert het Alfa-College Hoogeveen een tweedehands kledingmarkt. Deze is te bezoeken van 9.30 tot en met 16.00 uur. Behalve kleding worden er ook kniepertjes verkocht, aldus Hoogeveensche Courant. 

Het initiatief komt van een groep studenten van de onderwijsinstelling uit Hoogeveen. Zij reizen na de meivakantie namelijk naar Bosnië. Daar gaan ze naar een basisschool in het land om deze vervolgens te renoveren en om activiteiten te organiseren voor de kinderen daar. De opbrengst van het initiatief is bedoeld om speelmateriaal en  verf en kwasten mee te kopen.

Streefbedrag 

De studenten zijn al hard op weg om hun doelstelling te halen. Ze hadden namelijk een bepaald streefbedrag in gedachten, en door eerdere activiteiten lijkt dat bedrag binnen handbereik. Er zijn bijvoorbeeld al winterfairs en een bingo-avond georganiseerd en zelfs een autowasactie.

Als je nog goede en draagbare kleding hebt kan je dat natuurlijk altijd inleveren. Elke woensdag is er bij het Alfa-College in Hoogeveen een gelegenheid om kleding in te leveren voor de markt. De kleding die niet wordt verkocht, gaat mee naar Bosnië, of gaat naar een kledingbank.

De reis voor de studenten is georganiseerd door Out of Area. Dat is een stichting die educatieve activiteiten organiseert en onder andere scholen, jeugdcentra en ziekenhuizen restaureren in kwetsbare gebieden. Het Alfa-College doet al een aantal jaren mee aan de projecten van Out of Area. Dit project richt zich op het verbeteren van de wereld en sluit dus aan op de Sustainable Development Goals (SDG), de zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema