Summa College verricht goed werk tijdens NK Beroepen met zeven podiumplaatsen

Het Summa College in Eindhoven heeft maar liefst zeven podiumplaatsen behaald tijdens de finales van Skills Heroes, dé mbo-vakwedstrijden die donderdag 21 maart en vrijdag 22 maart in Den Bosch zijn gehouden. Vier keer stond een student van het Summa College op de hoogste trede en mag zich Nederlands kampioen noemen in zijn/haar vakgebied. Dat meldt het Summa College. 

De vier studenten die het goud mee naar huis mogen nemen, hebben zich onderscheiden in verschillende disciplines. Lisa Hoppenbrouwers (19) uit Oost-Middelbeers veroverde de titel in de categorie Facilitair Dienstverlener. Denise Sweegers (19), afkomstig uit Riethoven, werd bekroond tot Nederlands studentenkampioen Tandartsassistente. In de zoete wereld van patisserie was het Ginger Brentjens (19) uit Ravenstein die de jury wist te imponeren en de titel in de categorie Patissier in de wacht sleepte. Het ambachtelijk bakken van brood bracht Willem van de Ven (22) uit Venhorst de overwinning en de titel Nederlands studentenkampioen Boulanger.

Twee zilveren medailles 

Naast deze indrukwekkende overwinningen wist het Summa College ook nog twee zilveren medailles binnen te slepen. Keylie Welte (21) uit Valkenswaard behaalde de tweede plaats in de categorie Verpleegkunde, en Valerie Biemans (20) uit Eindhoven werd tweede bij Juridisch Dienstverlener. De zevende medaille, een bronzen, werd verdiend door Pleun van Krieken (27) uit Tilburg, wat het totaal op zeven podiumplaatsen brengt voor het Summa College.

Nationale kampioenschappen 

Deze finalewedstrijden waren het hoogtepunt na maanden van intensieve voorbereiding, voorrondes en kwalificatiewedstrijden. Negentien studenten van het Summa College namen deel aan deze nationale kampioenschappen, waarbij ze hun vaardigheden en kennis demonstreerden aan een panel van deskundige vakjury’s.

Door: Nationale Onderwijsgids