Studenten Scalda maken van oude kledingstukken nieuwe mode

Leerlingen van het Scalda in Goes maken van oude kleding iets nieuws. De leerlingen kregen vorige week les over duurzaamheid en dan met name gericht op kleding. De studenten werkten donderdag 14 maart de hele dan aan nieuwe outfits en vrijdag lieten ze deze zien aan de rest van de school. Dat meldt Omroep Zeeland. 

Elf studenten van het Scalda knipten hun oude kleding kapot en maakten daar vervolgens weer iets moois van. Scalda organiseerde samen met HZ en partners de Sustainable Fashion Week Zeeland. De leerlingen hebben daarbij ook een Sustainable Fashionshow opgezet.

Trashion Fashion 

Scalda heeft het project de naam ‘Trashion Fashion’ gegeven. Dit was een idee van Lisanne, de eigenaar van een winkel die tweedehands kleding per kilo verkoopt. De docenten van Scalda en Lisanne wilden aan de studenten meegeven dat ze zich bewust moesten zijn van de fast fashion industrie.

Modeshow 

De leerlingen ontwierpen donderdag 14 maart verschillende kledingstukken en vrijdag 15 maart lieten ze die zien tijdens een speciaal in het leven geroepen modeshow. De studenten mochten vervolgens kiezen of ze de kleding zelf willen houden of dat ze het weggeven aan Kilo Sale Zeeland.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk