Examenleverancier Exallent presenteert geautomatiseerd rekenexamen mbo

Examenleverancier Exallent presenteert het eerste volledig geautomatiseerd beoordeelde rekenexamen voor mbo-niveau 2,3 en 4. Door een aangepaste toepassing van algebrasoftware is het eindresultaat gegarandeerd objectief en direct beschikbaar voor de opleider zodra de deelnemer het examen afsluit. Dit levert de opleider tijdsbesparing op én een breder beeld van de deelnemer, want het nieuwe mbo-rekenexamen bevat ook procesbeoordeling waardoor diens denkstappen meewegen. Dat meldt Exallent. 

Exallent rekenexamens zijn gebaseerd op de vijf functionele rekendomeinen en thema’s zoals die door de Expertgroep Herijking Rekeneisen voor het middelbaar beroepsonderwijs zijn vastgesteld. Momenteel ontwikkelt Exallent examens per rekendomein.

  1. Grootheden en eenheden.
  2. Oriëntatie in de twee- en driedimensionale wereld.
  3. Verhoudingen herkennen en gebruiken.
  4. Procenten gebruiken.
  5. Omgaan met kwantitatieve informatie.

Inplannen en afnemen 

Opleiders kunnen de rekenexamens naar eigen wens inplannen en afnemen vanuit hun eigen digitale RemindoToets platform.

Nederlandse Vereniging voor Examens 

Op 14 maart presenteert Exallent het nieuwe rekenexamen tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging voor Examens (NVE) dat in Druten wordt gehouden. Dit jaar staat de bijeenkomst in het teken van de digitale ontwikkelingen op dit gebied. Belangstellenden kunnen daar zelf de proef op de som nemen met het rekenexamen en zich uitgebreid laten informeren.

Kijk voor meer informatie hier.

Door: Nationale Onderwijsgids