Toverland start samen met concurrenten een eigen leerweg via Gilde Opleidingen

Attractiepark Toverland gaat samenwerken met vakantiepark De Schatberg en entertainmentcenter Sevenum. De drie concurrenten starten samen een eigen opleiding. Wie graag in de recreatiesector wil werken kan zich aanmelden voor de bbl-opleiding. Dat is een combinatie van leren op mbo-niveau en werkervaring opdoen in de praktijk. Als de deelnemers hun diploma hebben gehaald mogen ze zichzelf zelfstandig medewerker leisure & hospitality noemen. Dat melden Looopings en De Limburger.

De afkorting bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Gilde Opleidingen gaat de opleiding aanbieden.

Directe toegang tot praktijkervaring 

Voor studenten zal de directe toegang tot praktijkervaring erg waardevol zijn, stelt Gilde-teammanager Inge Koppers-Lommen. Het onderwijs sluit vervolgens naadloos aan op wat de studenten tegenkomen in de praktijk.

Van start na de zomervakantie 

Het tweejarige bbl-traject op mbo-niveau 3 gaat van start na de zomervakantie. Studenten gaan 24 tot 32 uur per week werken bij één van de bedrijven. Per periode wisselen ze dan van werkplek, zodat ze op die manier zoveel mogelijk leren van de verschillende recreatietypes.

Les op locatie 

De studenten krijgen naast de werkzaamheden in de praktijk ook nog één dag les op locatie. Sinds afgelopen donderdag kunnen studenten zich voor deze opleiding inschrijven. Een open dag, voor extra informatie, vindt plaats op zaterdag 24 februari.

Lesgeld wordt vergoed en studenten krijgen betaald 

Het lesgeld wordt volledig vergoed en de uren die de studenten aan het werk zijn worden uitbetaald. De leermiddelen voor de studenten die het eerste jaar succesvol afronden worden betaald door de initiatiefnemers. Doorstromen naar niveau 4 is uiteindelijk ook nog een optie.  

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk 
Beeld: Toverland