COC en NIVEA helpen scholen die meedoen aan Paarse Vrijdag

Nederlandse scholen vieren op vrijdag 8 december Paarse Vrijdag. Op deze dag wordt extra stilgestaan bij diversiteit. COC Nederland en NIVEA werken ook dit jaar weer samen om bewustwording rondom diversiteit en inclusie te vergroten en om de acceptatie van LHBTIQ+ personen in het onderwijs te verbeteren. Dat meldt FONK.

Het COC ontwikkelde met de hulp van NIVEA verschillende actiepakketten voor middelbare scholen en basisscholen. Daarin zit lesmateriaal en paarse items om de klas op vrijdag extra leuk te versieren.

Grote Paarse Vrijdag Spelshow 

Het COC heeft, in samenwerking met onderwijsprofessionals, voor het basisonderwijs lesbrieven ontwikkelt. Deze sluiten aan op de leeftijd en de ontwikkeling van de kinderen in de onder-, midden- en bovenbouw. Voor de bovenbouw is er een nieuwe editie van de Grote Paarse Vrijdag Spelshow.

Fashion 

Voor mbo’s en middelbare scholen lanceert het COC dit jaar de ‘Paarse Vrijdag Awareness Collection’. Dat is een campagne geïnspireerd op fashion. Met deze campagne zet het COC zich in voor een veilige schoolomgeving voor iedereen.

Spreekbeurt 

Luister ook naar onze podcast 'Spreekbeurt'. Wij spraken met het COC onder andere over Paarse Vrijdag en inclusie in het onderwijs

Door: Nationale Onderwijsgids./ Femke van Arendonk