Subsidieregeling nazorg mbo-gediplomeerden met een jaar verlengd

De Subsidieregeling voor nazorg van mbo-gediplomeerden wordt met een jaar verlengd. Tot 22 december kunnen scholen subsidie aanvragen voor het studiejaar 2024/2025. Dat meldt MBO Today. 

De subsidie werd ingesteld om mbo-scholen de gelegenheid te geven nazorg te bieden aan studenten die na het behalen van hun diploma aan het werk gaan of een aan een vervolgopleiding starten. De nazorg wordt dan een wettelijk taak van de mbo-scholen.

Extra loopbaanbegeleiding 

Het ministerie werkt op dit moment nog aan het wetsvoorstel ‘Van school naar werk’. Scholen krijgen met deze wet de taak om extra loopbaanbegeleiding aan te bieden aan studenten in de laatste periode van hun opleiding en na de diploma-uitreiking. Het is de bedoeling dat de wet in werking treedt vanaf 1 augustus 2025.

Subsidieaanvraag 

Er is in deze aanvraagronde weer 10.5 miljoen euro beschikbaar. Tot en met vrijdag 22 december kunnen scholen een subsidieaanvraag indienen. Als er genoeg geld overblijft zal er begin 2024 nog een nieuwe aanvraagronde komen. Daar geldt dan het principe ‘Wie het eerst komt, die het eerst maalt’.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk