Nomineer nu het mbo 'onderwijsteam van het jaar'

De beroepsvereniging van mbo-opleiders organiseert voor de vierde keer op rij, samen met de AOb, de verkiezing voor ‘onderwijsteam van het jaar’. Iedereen kan een team tot en met 19 januari 2024 aandragen. Dat meldt MBO Today. 

De prijs is bedoeld voor het onderwijsteam dat in het afgelopen jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om een nieuwe werkwijze die is doorgevoerd, een oplossing voor een lastig probleem of een ander initiatief dat het onderwijs aanzienlijk heeft verbeterd.

Team nomineren 

In principe mag iedereen die iets te maken heeft met het mbo een team nomineren. Het team kan bestaan uit docenten of studenten, maar ook uit leerbedrijven of ouders. Ook als u zelf vindt dat uw eigen team een bijzondere prestatie heeft geleverd. Het nomineren van teams kan via deze link.

Pitchen 

Alle teams die genomineerd zijn zullen een opdracht krijgen om via een video-opdracht hun prestatie toe te lichten. Vervolgens worden de tien beste inzendingen geselecteerd. Die tien teams krijgen de kans om via een openbare pitch in maximaal vijf minuten te laten zien waar zij trots op zijn. Op basis daarvan maakt de jury een top 3 bekend. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Ambassadeursgala op 13 mei 2024.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk