Normal_carpentry-students-asking-questions-at-practical-c-2021-09-24-03-01-55-utc

Studentenvakbond ASVA gaat vanaf dit jaar ook mbo studenten vertegenwoordigen. De vakbond wil hiermee de waardering voor mbo’ers vergroten. Dit meldt AT5.

De organisatie wilt zich actief inzetten voor beter mbo-onderwijs en ook willen zij de inclusiviteit onder studenten in Amsterdam vergroten. Zo kunnen ook mbo-studenten lid worden van de vakbond.
 
"Vorig jaar zijn we veel met dit thema bezig geweest", vertelt voorzitter Izabella Voortman. "Aziza Filal, onze vorige voorzitter, heeft zelf op het mbo gezeten en vond het belangrijk dat zij ook vertegenwoordigd zouden worden."

Inspraak

De oud-voorzitter liet een onderzoek uitvoeren onder mbo-studenten. Hieruit bleek dat zij meer inspraak wilden hebben op hun eigen educatie en dat ze behoefte hadden aan een instelling die opkomt voor hun belangen. Ook lieten de resultaten zien dat veel mbo’ers zich achtergesteld voelden tegenover hbo- en wo-studenten.
 
"Een gezamenlijke vakbond kan effectiever opkomen voor de overkoepelende problemen die spelen onder studenten", zegt voorzitter Voortman. "Denk bijvoorbeeld aan de krappe woningmarkt, het te laat nakijken van toetsen en de geringe inspraak voor studenten op hun eigen onderwijs." 
 
Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch